odson forja Creative Commons License 2002.01.17 0 0 235
először is: Gentle kérdése nagyon jó, igazán érdekelne, mit láttok előremutatónak, van-e körvonalazható, jóértelmben vett haladó trend a zenében ma, és hogyan/mivel jellemezhető? Kéne ehhez még pár ember főnök és gyere a papáhozhozhoz:) hasonló széles ismeretekkel, mert itt eddig inkább csak kölcsönösen ismert zenék véleményezése folyt, de ilyen jellegű helyzetértékelés, áttekintés se ártana senkinek

noaztán. árnyal/maszatol: nem tehetek mást: egyszerre kell aláírnom, hogy nincs általános érvényű elhatárolás, és annak érdekében, hogy "mégis véleményemet" érthetővé, kinyilatkoztatásnál többé tegyem, körül kellett írnom, kontextusba kellett helyeznem azt.

Onnét indultunk, hogy a szabad impro szerintem a kortárs komolyzene része, míg a progrock a rockzene része. Az én "művészetelhatárolásom" alapja -talán azért érezted- nem az A/ minőség, megélt katarktikus élmény foka, befogadáslélektani tényezők, hanem B / funkcionális, társadalmi, kultúrtörténeti, emberi aktivitásokat elemző látásmód, és kétségtelenül félreérthető, ha a művészet határairól e megkötés nélkül elmélkedtem. A/ szerint nincs határvonal, B/ szerint én látok különbséget, és ezt próbáltam bemutatni hősköltemény műfajban, hogy valami "hivatkozási tér" megtámogassa véleménnyilvánításomat, mint alternatívát a "mindenkinek az a művészet, amit kiemelkedőnek tart" hozzáállás mellé. A/val -akár A+Bvel- operálva parttalan vita alakulna ki, tán te is erre írtad, hogy vicc(ez nem volt egészen világos:) Én ezt a nézőpontot választom, mert bár -mint minden kategorizálás- szigorúbb a valóságnál, fontos kérdésekre ad(ott nekem érvényesnek tűnő) válaszokat, jelen eseben pl egy lehetséges magyarázatot az itteni "disco" konfliktusra:)

zanza:
1 elismerem, részleges művészetértelmezés alapján húztam határt,
2 de vitatom ennek haszontalanságát
3 és vallom, hogy másként meg nem is igazán érdemes

lassan, de fejlődök. legközelebb haikuban válaszolok:)
Előzmény: gyere a papához (234)