simon templar Creative Commons License 2002.01.16 0 0 5236
Szerintem ne menjünk bele ilyen idézgetősdibe mert 500 oldalt meg lehetne vele tölteni. A Birodalom visszavágot nem Lucas finanszírozta (mint ahogy az Episode I-t sem) hanem a Fox. Sőt idő előtt elfogyott a pénz és angol bankároktól kellett újabb hitelt felvenni amit csak úgy kaptak meg, hogy be kellett mutatni az addig elkészült felvételeket, hogy meggyőzzék őket. Mindehol a "meglepő" jelzővel titulálják a Fox hozzállását a Birodalom visszavághoz, de a többi stúdió egyáltalán nem akart szerződni. Lucasnál volt a jog oda vihette volna ahová akarja. A Jedi visszatérnél és az Episode I-nél már persze nem voltak finanszírozási problémák.
Egyébként amit idéztél az már abból sántít, hogy ha az első trilógiát akarta mindenképp filmre vinni akkor miért a másodikkal tette ezt. A Fox-ot nagyon nem érdekelte, hogy ez most 3, 6 vagy 9 részből állt volna Lucas fejében. Ő egy film forgatókönyvet vitt oda és alig kapott rá pénzt szó sem volt itt trilógiáról és ha az első (negyedik) rész nem ilyen sikeres most szegényebbek vagyunk egy pár filmmel és soha senkinek eszébe sem jutott volna, hogy ennek folytatásának kellene lennie.
Ráadásul ha Lucasnak fejében volt a 9 rész (amit mint mondtam nem hiszek) akkor simán az első résszel kezdte volna nem a negyedikkel. Soha a filmtörténelemben nem fordult elő, hogy valamely történetet az alkotók visszafele forgattak. És mivel csak ötletről van szó nem kész 9 forgatókönyvről ezért még az sem magyarázat, hogy a negyedik részt tartotta a legizgalmasabbnak (mint hogy nem is az) azért nem kezdte az elsővel. Ha akarta volna azt is szépen meg megírhatta volna. Szerintem szimplán arról van csak szó, hogy észrevette, hogy a múltban is van még kiaknázható esemény talán egyszer érdemes foglalkozni vele. Ennyi erővel a Gyűrűk urához is lehetne írni még 3 résznyi előzményt hiszen rengeteg múltbéli esemény van félmondatokkal elintézve.
Előzmény: Tharsis (5233)