APT
2002.01.14
|
|
0 0
3499
|
PULI BARAT: Sajnos messze nincs fenn itt sem minden (http://www.poljot.de/). A 7750-el szerelt Poljotok nam túl gyakoriak, de szerintem egy orosz órában legyen echte orosz szerkezet, úgy az igazi. Az ETA 2824-el szerelt órák már csak azért is érdekesek, mert ez a werk nagyon közeli rokona a Fortis által is alkalmazott 2836-nak, így még "Fortisosabb" érzésed lehet tőle. Persze azért még ettől sem lett Fortis... A 3133-as szerkezetek kronó kapcsolószerkezete meg (ahogy Sükösdg is írta) tényleg elég gyakran slendrián módon van összerakva, de ez csekély ráfordítással rendbetetethető, a megmunkálás és anyagminőség pedig megfelelő, így utána tartós, strapabíró órák lesznek. Inkább ne végy aranyozottat és krómozottat, mert a mostani orosz órákon ezek a galvanizált rétegek hamar megkopnak, a PVD erősebb ugyan, de azt meg lehetetlen felújítani. Csak acéltokost érdemes venni (meg aranytokost...).
A Vosztok pontosságát illetően még egyszer jelzem, hogy katonai igénybevételre adják meg (a Vosztok az orosz hadsereg hivatalos szállítója, szolgálati óraként kapja minden orosz tiszt), amúgy szépen, a hétköznapokban megfelelő pontosságúra beállíthatóak. A gyári értékek feltehetően szibériai hidegben, harckocsiütközet közben értendőek;-))) A Vosztok Amfibia acéltokja amúgy jó minőségű, erős koronazárral, de a lünetta Vosztokos kék-piros kialakítása nem mindenkinek tetszik (nekem speciel nem). De van forgatható lünetta nélkül is, az egész elegáns. Az árukat is nézve az orosz órák nagyon jó vételek. Én általában úgy érzem, nagyobb megbecsülést érdemelnének, mint amit kapnak.
ORAGYUJTEMENY |
Előzmény: Puli Barát (3495)
|
|