coeurace Creative Commons License 1999.03.07 0 0 582
Hello,

Legyen szabad, akkor most mar nekem is megtenni a kompromisszumos javaslatot.

Tehat, elfogadva, hogy az abortuszok 90%-a csak hanyagsag eredmenye, es hogy az abortusz nem jo fogamzasgatlas helyett. (Ezt eddig sem vitattam.) Javaslatom, hogy az abortusz tovabbra is legyen legalis, viszont allamilag finanszirozva iktassak tanrendbe, vagy a biologia ora keretei koze, a szexualis felvilagositast. Ezaltal az ifjusag idoben megtanulna, hogy mibol lesz a gyerek, milyen megelozesi modok leteznek, es milyen kockazata van az abortusznak a nok egeszsegere. Ily modon a lanyok jobban vigyaznanak magukra, es elvarnak a fiuktol, hogy ok is vigyazzanak. (Azaz, ha nincs ovszer, akkor nincs szex.) Ezaltal a nem kivant terhessegek nagy resze elkerulheto lehetne, es a fennmarado abortuszos esetek beletartoznanak az eddig elkulonitett elfogadhato kategoriakba. (Beteg gyerek, anya elete veszelyben, eroszak, vedekezes mellett elofordulo hiba.)

Szerintem ez lenne a helyes megkozelites, es a felvilagositast nem az abortusz megtiltasaval kene kezdeni, ahogy az abortuszt ellenzok gondoljak.

Amugy persze el tudom kepzelni, hogy egyes "kereszteny szemleletu" emberek milyen pataliat csapnanak, ha megtudnak, hogy gyermekuk milyen erkolcstelen dolgokat tanul az iskolaban, es ezzel kapcsolatban ugyancsak valoszinunek tartom, hogy egy ilyen kezdemenyezest az egyhazi iskolakban bojkottalnanak. Ami pedig egyertelmu kepmutatas, hiszen ok agitalnak legjobban egy szigoru abortusz ellenes torvenyert.

Varom ezzel kapcsolatban a velemenyeket,

udv,

Ace