Kedves Ragika,
Szépen csomagolt enyhe(?) túlzás. Clinton valóban "leszerelt", de esetleg meg kellene hallgatni egy aktív katonát is.
Képzeld el, ha magyar barátaink ilyent olvasnak ("unatkozo nök gyulekezohelye lett") mire gondolnak, milyen az amerikai hadsereg.
Azt akarom mondani, hogy félreinformálni lehet elöre is meg hátra.
Bar lenne igazad, hogy ez felreinformalas. Nem tudom hogy az-e. Teny az, hogy Clinton 8 eve alatt tobb penzt vettek el a miliary-tol, mint akarmilyen mas 8 evben. Teny az, hogy tobb alakulatot, helyet zartak be/le mint akarmikor maskor. Teny az, hogy a kikepzesi szintet/elvarasokat (hivatalosan is) csokkentettek, hogy a nok kepesek legyenek teljesiteni.
Es ugyan nem teny, hanem feltetelezes, hogy mas a mai katona hozzaallasa, de emlekezz vissza a cirkuszra, tuntetesekre a Feher Haz elott, a katonak hozzatartozoi amikor a Gulf War volt, hogy "mi az hogy elviszik a gyerekeinket haboruba". Biztos vagy abban, hogy akik egy olyan csaladban nottek fel, azok szivvel lelekkel fogjak vedeni a hazat?
Es biztos vagy abban, hogy helyes hozzaallast tukrozi mondjuk az, hogy most KIVIZSGALJAK, hogy hogyan halt meg az az EGY katona, aki nemreg meghalt?
Es biztos hogy a helyes hozzaallast tukrozi, hogy a Gulf War katonai meg mindig perelik a kormanyt a velt problemaikkal kapcsolatban?
Vagy inkabb hadd kerdezzelek meg: teszerinted, leszamitva az uj fegyvereket, ez az amerikai hadsereg kepes lenne ugyanugy partraszallni Hitler ellen es legyozni, ahogy az akkori amerikai hadsereg csinalta? Mondom, ezt nem tenykent, hanem feltetelezeskent mondom, de enszerintem a valasz az egy nagy NEM. A masodik vilaghaboru ota egy nagy elpuhulas ment vegbe, ami a katonasagot is magabafoglalja. Es azota amerikanak nem volt (szerencsere) egy igazi, egyenrangu ellenfele. Az egyetlen ami kozvetve volt (az oroszok Vietnamban) eleg volt ahhoz, hogy elveszitsek Vietnamot. Es azota (30 ev) a helyzet enszerintem meg rosszabb.
Es annyira ismersz, hogy nem tartozom az amerika-kritizalok korusába, de bizony enszerintem ez egy nagyonis valos problema, amivel amerika jobb ha elobb utobb szembenez.
Gabor