Görcs Creative Commons License 2002.01.10 0 0 1188
Akárhogy töröm magam, nem sikerül a konyhát és az ebédlőt összeforgatni az étellift segítségével. A lenti rajzon (mtoma73) a bal oldali lépcső fordítva van, de az étellift helye stimmel. Papíron rajzolgatva ideáig eljutottam, de már az sem világos, hogy a konyha ablaka milyen irányba néz.
Most ezeket nem tudom összeegyeztetni:
1. Első részben Ivy érkezésekor az Őrmester mondja, hogy a szolgálati bejáró (házat szembe nézve) jobb oldalon van. Tehát valahol a ház jobb oldalán lehet hátrajutni a hátsó bejárathoz.
2. A konyhában a szemközti nagy ablakon egész jól ki lehet nappal látni. A mellette levő mosogató helységből nyílik a kijárat. Egyenesen a fal mellett menve balra kell fordulni egy boltív alatt. Ezen a bal oldali falon van az ajtaja és a szűk ablaka annak a tároló helységnek, ami a konyhából nyílik (szokásos kameraállásból a szemközti jobb sarokban). Ezek szerint aki kimegy az balra fordul, tehát látni lehet a konyhaablakból.
1. vs 2.: Aki balra fordul, az hogy jut a ház jobb oldalára?

A 3. részben amikor az ügyvédtől megtudja Stokes, hogy rá hagyja Levender a részvényeket, Meldrumot becsapja Sir Ralph trükkel; ekkor jól látható a hallból, hogy a személyzeti folyósó ajtaja a lépcsőfeljáró alatt szemben középen van.
Azt is most vettem észre, hogy Ivy szobályából jobbra fordulva 2-3 lépcsővel lejebb nyílik Stokes szobálya. A ház száma pedig 12-es.

w8800: "Talaltunk egy hibat a filmben? :)"
Biztos nem fogunk hibát találni, csak kevés helyszínt mutatnak. Profin megvan csinálva az egész.