Mr Spock
a kompromisszumos javaslatodról:
"legyen abortusz kiveteles es elkerulhetetlen esetekben, de ne legyen egy kozonseges (utolag) fogamzasgatlo modszernek hasznalva"
egyetértek sosavval + még kiegészíteném:
a javaslat maga nagyjából rendben van. A magzat is egy élet (ha az elején embertől fényévnyire is van), tehát feleslegesen ne gyilkolásszuk. A probléma kettős.
Az egyik amit sosav írt, mi az hogy kivételes eset. Szerintem kivételes eset, amikor *akármilyen* fogamzásgátló módszert használnak. Ezt persze csak a terhes nő tudja eldönteni, hogy használtak-e vagy nem. Ha azt mondja, hogy naptár módszert használt de nem jött be, akkor szabadnak kell lennie az abortusznak. (És itt nagyjából értelmetlenné is válik a törvény, mer ezt viszont akárki kijátszhatja.)
A másik része a problémának, hogy na de mi van, ha nem használt semmit, mégis terhes, mégse akar gyereket. Mi legyen a büntetés? A büntetésnek arányosnak kell lennie a bűnnel. Ha rákényszerítenék egy szülésre az messze aránytalan lenne (mivel szerintem a magzat jó ideig **biztosan nem** értelmes lény, lásd korábbi hozzászólások). Tehát mondjuk legyen a büntetés kb. mint a szabálysértésnél. A szabálysértési bírság persze a férfira is vonatkozik.
Akkor íme az én kompromisszumos javaslatom: ha nem használnak semmilyen fogamzásgátló módszert, akkor azzal szabálysértést követnek el. Az abortusz mindamellett szabad.