cosmopolitan
2002.01.09
|
|
0 0
5882
|
A tudasalapu tarsadalom lete szamomra nem olyan egyertelmu mindig itt az USA-ban sem. Most eppen egy kis iparvarosban vagyok a kanadai hatar mellett. Jo nagy a kulonbseg egy csillogo kaliforniai hely meg ekozott. A szalloda kb 60 km-re van a reptertol. Olyan negyedeket is lattam utkozben , ami talan szegenyesebb a legszegenyebb pesti keruletnel is (hagyd a fenebe, ragika). De: otthonrol a repterre menve a taxis kesve jott, onhibajan kivul. Amikor fizetni akartam neki, mondta: Uram, elkestem, ne fizessen es ne haragudjon. Ezt kell osszehasonlitani a Ferihegyi repter melletti bozotosban gyulekezo hienak mentalitasaval. Ilyen szempontbol is a magyart joggal erzem butasag alapu tarsadalomnak, ezt meg tudas alapunak. Pont a repulogepen jutott eszembe az osszehasonlitas tegnap reggel: vajon tudnek e ugyanugy boldogulni a magyar tarsadalomban valaha is , mint itt ? Megengedne e az a vilag, hogy az ember az otleteit ugyanugy viszonylag konnyen kidolgozza es piacra vigye mint ez itt ? Sajnos a tapasztalataim azt mutatjak, hogy erre kicsi az esely. Foleg a tudatlansag miatt. A szolgaltatasok magas szinvonala miatt az ember konnyen jut itt tudashoz. Es a tudasnak USA-ban hatarozottan van erteke es a jo munkanak is. Elvezem ezt az egeszet. Magyarorszagon meg csak akadalyoznak. Pedig butasag, nekem jo lenne ott is. |
Előzmény: Tiborcsik (5875)
|
|