sosav Creative Commons License 1999.03.07 0 0 578
Részben igaza van;az is igaz hogy abortusz-ellenzoktol ritkan lehet ilyen logikus és korrekt eszmefuttatast hallani(jel.esetben olvasni.)De kérdem én,kinek lenne ahhoz joga,hogy eldontse és mi alapjan,hogy mikor all fenn kivételes eset,az elkerulhetetlent mar ugyan konnyebb behatarolni.De az élet sokkal komplikaltabb eseteket tud produkalni,tehat szerintem kvazi lehetetlen ezt igazan precizen meghatarozni.Ki fogja ezt nekem bebizonyitani-mondjuk ha éppen én lennek az "alany"-hogy hanyagsag ,vagy csupan egy "gikszer"(ami az ért elo szokott foedulni barmilyen elovigyazatos is vki) okozta a nem kivant terhességet?Engem visszariaszt ez a valtozat,mivel:
-nem szeretném hogy barmilyen korulmények kozt az én testemrol mas dontson
-ez gyakorlatilag kivitelezhetetlen,jol nézne ki ha megint be kéne "bizonyitani",hogy "ez nem is ugy volt am,hanem mashogy"-ki tudna ezt bizonyitani?masrészt el lehet képzelni a "szenvedo" alany lelkiallapotat és megalaztatasat...(volt régen Mo-n ilyen "intézmény",on is biztosan tudja "AB-bizottsag-ami szerinte kész agyrém)
Akkor a Dr Urnak mi lenne a javaslata,mert az elméletek szépek de hat ott a valosag is...