Nincs nagy különbség hangzásban, de a TDK szalagon szebbek a mélyek.
Viszont a BASF-nek krómos szalagja van, ezáltal más tulajdonságokkal rendelkezik, ezért húz egy kicsit magasba a hangkép szerintem. Egyébként strapabíróak, ezért szeretem ezt a márkát.
Az állófejes hangsávval pedig is nem foglalkozok! :)
Akkor visszatérnék egy kicsit a THOMSON VTH6210-re, mik is azok a bosszantó tulajdonságai.
1. Van rajta egy ún. "status" menü. (ilyenkor kiírja az információkat a képernyőre) Ha ezt akkor is előhívjuk, amikor AV bemenetről készítünk felvételt, akkor annyi...Ilyenkor ugyanis a tunerből érkező jelet veszi a szalagra!!! Egyszerűen érthetetlen - természetesen a használati utasításban meg sem említenek ilyesmit.
2.Ha két felvétel között van pár mp. üres rész, akkor átvált monó sávra. Aztán amikor újra jel van a szalagon, elkezd tracking-elni, és 5-6 mp. eltelik mire felismeri, hogy sztereó a felvétel - addig monóban játssza. Kissé zavaró.
3. Áramkimaradás esetén 1 percig őrzi meg a beállításokat...
Nincs multi index keresés, (a 10 éves Samsungon ez is volt!!! Sőt, index jeleket lehetett vele külön felvenni-törölni) és csak stop üzemmódból lehet indexre keresni.
4. A kijelzője nem sokat ér. Pl. képkereséskor "+sch" vagy "-sch" jelenik meg, szerintem az "ff" és "rew" ésszerűbb lenne.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Ja, és tapasztalataim szerint minden régi videóval másolhatóak a védett filmek.