Tiborcsik Creative Commons License 2002.01.09 0 0 5875
A menyasszonysághoz szívből gratulálok.

Más:

Mostanában sokat szapulom a barátomat egy kifejezésért, (őt egyébként itt a NET-en ismertem meg és a szomszéd utcából való), szóval aszongya a barátom, pontosabban van egy szavajárása (mentségére szóljon ő maga szociológus vagy mi): TUDÁSALAPÚ TÁRSADALOM. Ez valami új varázsszó itt Magyarországon. Mondom neki: ne bosszants má', mér', tán van butaság alapú társadalom is?" Most legutóbb megin' ezzel az izével jött nekem, hát mondtam neki, csak hogy bosszantsam, "öregem, majd akkor beszélhetünk tudásalapú társadalomról, ha nálunk is természetes lesz, ami itt a szomszédban, a "Mi neked Amerika?" c. topikban már az, nevezetesen hogy az emberek nem néznek real-time tévét, csak letöltik a NET-ről, vagy beállítják valamelyik videorekorderüket (a sok közül), vagyis akkor és azt nézik csak meg, amit kedvük tartja.

Igaz, nekem is van otthon négy tévém (ahány tagú a család) és két videóm, bár csak az egyik felvevő, de újabban inkább tönkre vannak menve, és ellentétban avval az időval (úgy 5 évvel ezelőtt, amikor még volt rá pénzem) mostanában inkább sajnálom a pénzt a javíttatásra is. Bizony így megy ez nálunk kérem.

Erről megint eszembe jut egy régi történet. Egyik volt kollegám mesélte még a 80-as években, hogy ellátogatott hozzá valami amerikai vendég, ifjú mérnökként büszkén mutogatta neki a másfél szobás szép új lakást, meg a zsiguliját (zsiguli = Fiatra hasonlító gépkocsi), amaz meg csak azt mondta fejbekolíntólag: "Sajnos elképesztően szegények vagytok." Holott eladdig a kollegámnak ez eszében sem jutott, márminthogy ö szegény lenne, mi több, elképesztöen az.