Törölt nick Creative Commons License 2002.01.07 0 0 326
Már megbocsáss, ezt nem értem!
Ha ott ül az én MEGBÍZOTTAM is! és azért ül ott, hogy figyelje az összes többinek a kezét, ellenőríz minden érvényes és érvénytelen cetlit, és ha kifogása van azonnal jegyzőkönyveztet, - ugyanis ezek a TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK! - akkor hogyan? (Most nem azt kérdem, hogy orvul lehetséges-e mégegy jelöltre ixelni, és ezzel érvénytelenné tenni egy db. szavazólapot, mert az elméletileg lehetséges, csak nem éri meg!, ugyanis embertelen komoly büntetést von maga után, nem csak az elkövetőnek, de a DELEGÁLÓ! számára is.) Utána a választókerület központjában újra ellenőrzik és számolják a szavazólapokat - a jegyző jelenlétében!, megírják a végleges, összesítő jegyzőkönyvet, a szavazólapokat egy pl. jegyzőkönyvvel együtt, lepecsételve elzárják, hogy amennyiben kifogás merül fel, utólag, bíróság által is ellenőrízhető legyen. :-O
Nem akarlak elkeseríteni, de nagyon komoly biztonsági garanciák vannak a rendszerbe építve, a külföldi megfigyelők jelenléte csak hab a tortán. Tehát minden olyan kísérlet, amely a szavazatok tisztaságának kétségbe vonására irányul, csak és kizárólag politikai manipuláció.

Előzmény: Aranyközép (324)