Két hónapja vettem én is egy HI-FI videót, mert a 10 éves Samsung megadta magát. (ami egyébként igen strapabíró volt, rengeteg szolgáltatással, igaz hogy egykor csúcsmodell volt)
Én megfogadtam, hogy VHS videóra nem vagyok hajlandó vagyonokat áldozni, így vettem egy Thomson VTH6210 típust potom 40 ezerért akciósan. (egyébként egy tizessel több)
Röviden a jellemzők:
Hangminőség nagyon jó (nálam ez a legfontosabb); képminőség átlagos; borzalmasan zajos mechanika; távvezérlőt vagy megszokja az ember, vagy kukába dobja.
Semmi extra, (de ennyiért nem is vártam) VPS/PDC, Show View, index keresés van, hátul két Scart csatlakozó, RCA-nak nyoma sincs.
Mondjuk a két Scart nekem elég is: az egyiken a digitális beltéri pumpálja a jelet befelé, a másikon a hang van kivezetve az erősítőre, a TV pedig a beltérin keresztül megkapja a jelet.
Viszont van még neki egy pár olyan tulajdonsága, hogy falra mászik az ember tőle - most nem részletezem, de ha valakit érdekel ez a típus, szívesen leírom.
Még pár szót a kazettákról:
Eddig még nem találtam olyat, amellyel a maximumot tudnám kihozni a gépből. Nálam jelenleg ez a helyzet:
BASF kazetták: nagyon tiszta képminőség, kissé vékonyabb hang.
TDK kazetták: jóval gyengébb képminőség, viszont dinamikusabb hang, mint a BASF esetében.
Ha esetleg valakinek van olyan kazetta típus, ami nagyon bevált mind képileg, mind hangilag, jelezze!