Hello mindenkinek,
Nos en egy ideje fejembe vettem egy (-ket) otletet, ami bar meg egy kicsit tavoli alom, de ha minden jol megy elobb-utobb realizalom. Mint az mar egy parszor elofordult kerdezgettelek mar titeket, amire nagyon koszonom a valaszokat. Az elmult honapok soran sokat tanultam errefele.
Lehet hogy egy kicsit furi az itt osszegyult hozzaertok koreben, de nekem a szerelmem a robusztus (krumpli :)))) pilotaora-tipus, ami remelhetoleg kulso es belso adottsagainal fogva egy (majdnem) eletre szolo tars. Talan azert, mert gyerekkori - kb 20 eves - szerelmem a repules.
Bar az is lehet, hogy engem is csak a Breitling ill. Fortis marketingje altal krealt image fogott meg? (Megjegyzem minden altalatok emlitett Gyartot megneztem, tenyleg gyonyoruek a muveik - legyen az Sinn, IWC, Rolex, de akar egy Breguet vagy Patek... mindegyik - de en a pilotaorakban talaltam meg a szepet es funkcionalist. Such is life:) Ugyanis ahogy en itt vegig nezegettem irasaitokat, mas gyar is arul hasonlo szerkezetekkel orakat mas image ala rejtve.
Elso Kerdesem:
Vajon tenyleg repulosoknek valo orak a fent megnevezettek? Tartjak e a pontossagot, megbizhatosagot, kritikus homersekleti es terhelesi viszonyok kozott. Hozzanyulnak-e a fenti gyarok a masok altal is kozkedvelt szerkezetekhez (Valjoux, ETA) annyira, hogy feljavitjak azok turokepesseget?
Masodik:
Az utobbi idok felfedezettje nalam a Fortis Flieger Chronograph Automatic Chronometer (C.O.S.C. hitelesitessel). Gyonyoru, letisztult ora szerintem, jonak igerkezo funkciokkal.
Tudtok rola valami olyan tulajdonsagot a mi versenyhelyzetbe hozza nekem egy Breitling Navitimer Fighters-sel-rel ami ugye alapbol Chronometer a Valjoux motorbol kifolyoan. (Kiveve az arat, azzal most ne foglalkozzunk amugy talan 500eFt koruli, mig a Breitling majdnem 2x annyi? :)
Apropo penz
Van olyan infotok, hogy hol lehet ezeket az orakat legolcsobban beszerezni Europaban.
Erdekes modon a kovetkezot tapasztaltam:
A Breitling Fighters Magyarorszagon mondjuk 970,000 (a femszijas valtozat azt hiszem) Ugyanez Svajcban kb 760,000 Ft - amit egy svajci. Ez szamomra meglepo Svajc amugy magas arait tekintve. Es ebbol meg vissza is igenyelhetsz egy minimalis Svajci Afat mondjuk 50eFt ertekben. Mondjuk kijon a dolog 700,000-bol. Nekem ez egy kicsit meglepo.
Ugyanakkor nem tudom kell e erre fizetni vamot, ha behozom. Leginkabb akkor ugyebar, ha visszaigenylem az afajat, gondolom csak lejelentik a VPOP-nek, hogy ez a gyerek hoz egy ilyen orat. A VPOP meg kiveti ram a vamot, ami nem tudom mennyi (nem tudjatok?)
Szoval erdekes.
Varom ertekes valaszaitokat, commentjeiteket.
Koszi
Z