A múltkor említett Patek-hez tartozik még, hogy az bizony fekete számlapos volt. Az életben valami csudás darab. No, persze számomra évek óta ez a fazon "A PATEK". (De, mintha SukosdG míves O+A-ja is efféle design lenne :)
A J B által feltett kérdésre, miszerint "Ha választhatnál az emlitett óra és egy (esetleg több) árában nagyságrendileg egyező Jaeger, Lange, Glashütte, Chopard között, (hordási kötelezettség mellett!)?? " az a válaszom, hogy egy pld. esetén ennél maradnék. Ha több is jöhet, úgy kéne a JaegerL.C és a Glashütte. (Na de hová lesz a hordási kötelezettség ? Felváltva is mehet ? Mikor jöhetek értük ?)
Más :
ATH !
Ezzel a Datejust képpel szívemen találtál el. Na ez az ! Nekem ez az óra ! (Már persze diszkrétebb számlappal.)
Így :
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
A korábban a képeden látott bordázott lünettával a sima polírozott helyett...
És hát a Submariner is a topon van nálam is. Azért kéne oly igazán az ezzel azonos Tudor ...
Megint más :
A Glashütte copy.
Én korábban szintén a Tangón egy Lange hamisítványt láttam. Persze az eladó nem kívánt megvezetni, 30-ra tartotta. Az üveghátlap alatti központi rotoron no gravír, mindössze szitanyomott "Lange & Söhne". A számlapon is feliratok, illetve a 6-osnál kerek kivágás, amolyan turbíjjonos, amiben fémpánttal átkaroltan a normál billegő adta a mozgást. Rémes volt, de ezek szerint Glashuette topictárs örülhet, mert "a rizsesek is felvettek a nagyok klubjaba" (?).
És, hát mégegy dolog :
A múltkorában J B felvetette, hogy : "A mult nap a tv-ben háromszor láttam a Bajor Imrét, mindhárom alkalommal másik óra volt rajta és nem is akármilyen. Régebben láttam többször a heti hetesben,s már ott feltünt ilyetén vonzalma, na, az ő kollekcióját is megnézném."
Hát most én is beindultam erre, ugyanis a hétvégi hetihetesben szemelvények voltak a korábbiakból. Szinte ahány felszólalás, annyi óra. És nem a leggagyibbak. Jó lenne tudni róluk valamit... ! (Csak halkan jegyzem meg, de esetleg Óra Magazin cikktipp is lehetne...)
Oyster