Ezennel MEGKÖVETEK MINDENKIT, akit lebarmoltam!
Beidegződésem rossz volt (a Baud-rate - bit-arány, DTE portra érvényes - nem egyenló a Baud-dal, amit mások is kevernek) és ráadásul a fellapozot szakirodalom is (lévén az RS232-vel foglalkozott) is feleslegesen megerősített.
Azonban ami miatt egy csöppet felhúztam magam - és nem néztem utána megfelelően, illetve titeket szólítottalak fel ilyesmire - az pusztán DuDoR-nak az a megjegyzése volt, hogy (a Baud-ot használó, amúgy a törvény szövegével nem egyező megjegyzésemre utalva) "kinevette" örömömet!
Viszont a régi Tt.-ben a következő szerepel:
"- Közcélú távbeszélő hálózat
Olyan közcélú vonalkapcsolt távközlő-hálózat, amely az állandó helyű szolgáltatás-hozzáférési pontok között lehetővé teszi 0,3-3,4 kHz közötti hangfrekvenciás jelek átvitelét többek között
- kétirányú, valós idejű távbeszélő beszéd-összeköttetések felépítése és fenntartása,
- legalább 2400 bit/s sebességű modemes adatátviteli (ITU-T "T" és "V" sorozatú ajánlásai)"
ÉS EHHEZ KÉPEST az új "Törvény a távközlséről" (EHT) ugyanezen ajánlásokra utalva 9600 bit/s-ot nevez meg!
Ez ugyan nem Baud (amit most remélem egy életre megtanultam!) de mégiscsak 4-szeres minőségi követelmény növekedést jelent (ARF központok!).
Erről viszont mindannyiotok mélyen hallgat (közvetve az én hadobválásom miatt, mely elterelhette a figyelmet...)!
És még egy mentegetőző infó:
NEM ADATÁTVITELLEL foglalkozom 14 éve (hanem alapvetően kapcsolástechnikával és az utóbbi 5-6 évben TPV szoftverekkel és távközlési joggal), így nem is tartom magam ebben a témában egzakt tudással bírónak.
Tehát még egyszer mindenkitől elnézést kérek és ígérem, a továbbiakban igyekszem szabatosabb és precízebb lenni!
Üdv.
Maus Róbert Péter
mikimaus
kéretik kis kezdőbetűvel, különben beperel a Walt Disney, bár a fordítottján is gondolkodom:)))