Ha a tolvajok mindent szépen előkészítettek, aztán egy nyisszantással elvágták a kábelt, akkor is max. fél órájuk lehetett arra, hogy kitermeljék a kábelt. Ha én lettem volna a diszpécser, az első induló fogassal felküldtem volna valakit, hogy nézzen körül. Hiszen valami intézkedést amúgyis kellett volna hozni, hiszen valahogy irányítani kellett a vonatokat. Mondjuk ha nincs bent szakember, akkor is, talán van valaki lent a Vmajorban a diszpécseren kívül. De mittudomén, ha nincs, akkor is szólok a vezetőknek hogy nézzenek körül. De mégha valami központi helyről megy ki valaki autóval, akkor is oda kell érnie egy óra alatt.
Egy óra alatt pedig kitermelni többszáz méter kábelt (ez a fogas legnagyobb állomásköze), egy olyan helyen, ahol nem lehet megközelíteni géppel a pályát, még úgy sem, hogyha nem kell tartania lebukástól; csak kézzel lehet. De legalább 8-10 ember kell, hogy egy csatornában levő kábelt megmozdítsanak. És még így is feltételezem, hogy min. tízpercenként (ahogy elmegy egy fogas) elhúznak a bokrok közé, és az addig kitermelt kábelt eldugják. Namost, ha darabokban termelik ki a kábelt, akkor semmi haszon nem lesz rajta, főleg hogy 8-10 felé kell osztani.
A másik verzió, hogy leszedték a csatorna tetejét, de azt meg látnia kellett a vezéreknek.
Szóval nagyon hihetetlen, hogy ez egy amatőr banda volt...