idomero Creative Commons License 2002.01.04 0 0 3370
MAJTee
Faliórák és bútorórák hanyagolva vannak a fórumban, pedig remek asztalos munkával készült óratokjuk igazán gyönyörű. Mellesleg kedvenc szabályzómat rejtik az ingát. Igazán kiváló minőségű antik szerkezetek vannak az országban mind súlyhuzamú és rugóhajtásos kivitelben. Nincs is jobb időtöltés a fotelba süppedve egy komótosan lengő ingaóra társaságában múlatni az időt. Az ütőszerkezet pedig plusz ráadás. Gondolom ön, tudja értékelni szakmájából adódóan ezt a fajtát is.
jb Örülök kedves fogadtatásának. Remélem sokszor fogunk eszmétcserélni.
BREKI Teljesen igazad van! Én azt szoktam mondani nem az én pénzemen, veszik az órát nem sok közöm, van hozzá. De ha megkérdeznek, akkor válaszolni próbálok. Úgy kell válaszolnom, hogy az első problémakor engem keresnek, meg és nekem kell orvosolnom a problémát. Ez felelősséggel jár! Sok esetben a kedves kuncsaft az 5000 Ft-os tájékozatlanságával azt hiszi, hogy csúcsmodellt vásárolt, mert 2-éven keresztül kifogástalanul működött a szerkezet. Ha viszont alkatrészhiány miatt nem tudom orvosolni a problémáját, akkor finom szavakkal élve nem éppen jó órásnak titulál magában. Ezt én nem szeretném és ezért nehéz dolog ez. Nehéz megfelelni mindenkinek de talán nem lehetetlen. Én filozófiámban ezt próbálom követni. Szeretném, ha szakmai tudásommal a legjobbat tudnám a kedves kuncsaft számára nyújtani, és megelégedetten térne vissza üzletembe mindkettőnk örömére. Számomra szinte teljesen mindegy, hogy a vevő milyen órát, válasz elektromost vagy mechanikust, az a fő, hogy pénztárcájához mérten a legjobb minőséget hordja. Ugye egyetértünk. Az új Tissot érintős szenzorokkal felszerelt üvegje pedig nekem nagyon tetszik, mint technikai megoldás hiába elektromos.
APT A 1/4 ütős ismétlős cartel órát már elvitték tőlem. Lefényképeztem és ha a tulajdonosa is belegyezik akkor felteszem történetét honlapomra, merthát egy 250 éves Lajta folyóban is megusztatott óra az nem semmi. Ár becslést nem küldöt pedig nagyon vártam, kiváncsi voltam menyire saccolja. Most egy ujabb negyed ütős szerkezet feljavitásába kezdek, ez westminster zenélőszerkezetes.
Ki ismeri John Harrison igaz meséjét? Filozofálhatnánk róla. Én töbre tartom Breguetnél is! (Aki nem ismeri, elolvashatja Poen honlapján.)
Casiorol: van nálam egy KB. 40000 Ft-ért vásárolt ana-digi, amihez egy másodperc és egy váltókerék kellene, mert elestek motorral és ezek sérültek, és nem tudok hozzá a föld alól se fölhajtani váltókereket. (Nincs Magyarországon hozzá se kerék, se komplett analóg rész.)