n_igi Creative Commons License 2002.01.04 0 0 115
Csak 1-2 saját gondolat!

Gondolataim kis hazánkról..

Az utóbbi 1-2 évben a magyar popzenei élet eléggé meghígult, és napjainkban boldog-boldogtalan CD-t jelentet meg! Sokat gondolkodtam, hogy ezeket a "zenészeket", ill. előadókat ki tartja el tulajdonképpen, azaz ki veszi meg a lemezeiket/kazettáikat?
Gondolok itt főleg a Dáridóban fellépő bandákra, egyénekre, valamint kedvencemre, Uhrin Benedek bácsira,de a naponta alakuló popcsapatok is ide tartoznak (tisztelet a kevés számú kivételnek)!

Talán Ő az (Benedek Bácsi) aki a legfeltűnőbb egyéniség, mivel tulajdonképpen hallása, énektudása igen csak megkérdőjelezhető! Benedek bácsi jópofa öregúr, de ha Ő albumot jelentet meg, akkor ennyi erővel bárkiből lehet úgymond "SZTÁR" a hazai popéletben! Őt nem a zenei tudása, hanem a reklámkampánya tartja fönnt, számomra méltatlan módon!

Rátérhetnék a Topic témájára is mert eddig egy szót sem írtam erről! :)
A fentiekből viszont következik, hogy ne várja el egy magyar előadó sem, hogy a lemezeiket eredetiben vásároljam, amikor átlag 40-50 perces zenei albumokat adnak ki, amiből sokszor 3-4 szám üti meg a színvonalat, (amiket mellesleg már jó előre MAXI-n is kiadtak) a többi pedig csak az albumot tölti ki!
Ezek ellenére vásárolok Eredeti lemezt, de ritkán! Nagy örömmel fogadtam Havasi Balázs lemezeit! Igen, hangszeres zene!! Szép számok, szép zongorajátékkal, stb.. Aki hallgatta, gondolom egyetétr velem!
Az MP3 hasznos dolog, és ha valaki szereti az igényes zenét, akkor igényes, (256Kbit/sec-Fraunhofer...) MP3-at fog készíteni! Ilyen minőség mellett, pedig szőrszálhasogatás lenne az összehasonlítgatás más hanghordozókkal!

Az eredeti lemezek túlmutatnak az MP3 hallgatáson, de a különbség nem (kimondottan) a minőség terén keresendő!

Végszóként talán annyit:
Az MP3 minden olyan előadónak problémát fog jelenteni, aki nem tud az asztalra olyan minőségi munkát letenni, amiért még a magyar körülmények közt is kiadjuk azt a 4-5000 Ft-ot!

Ennyi...