rakowszky Creative Commons License 2002.01.03 0 0 571
Panasonic:
Bevallom, rábasztam, mert ennek a szemétnek is GÖRBE a képe.:((( Ezt asszem JITTER hibának nevezik, a kép felső harmadában egy kb 3 cm-es vízszintes csíkban elcsúszik jobbra a képtartalom kb 6-8 mm-t. Ezért ha a egy gyári kazin pl villanyoszlop, ajtófélfa stb elemek vannak, azok görbék. A görbület PAUSE állásnál kisimul, a kép tökéletes. Ezek szerint a hibát kizárólag a fejdob, és a fejek igénytelen, pontatlan kidolgozása okozza, hiszen ha nem feszül rá a szalag, csak hozzáér, a kép kiváló.
Ez baromi bosszantó, és egy idő után halálra idegesít, ráadásul tudod, hogy MINDEN felvételed görbe lesz a világ összes többi, jól működő videóján nézve. Így ugye máris nem lehet pl videókamerás felvételek arhiválására, vágására használni az amúgy hat fejes hifi sztereó videót.
Na, elvittem a Kalotaszeg utcai szervizbe, hátha meg lehet bütykölni. Szerelő barátunk sajnálkozva közli, hogy ez teljesen NORMÁLIS dolog. Mit jelent a VHS, kérdezi. Mondom, video home system. Na látja, ezért ha tökéletes képet akar, akkor BROADCAST készüléket kell vennie. Na ezen elvitatkoztunk pár percig, majd lazán közölte, hogy NYUGODTAN MEHET A KERMIBE, azaz bekaphatom akkor is neki lesz igaza, a VHS szabvány előírásait már régen hozzárontották a szemét termékekhez.
63 ezer forint volt ez a Panasonic videó, és ezt tudja. (CVC-t nem lehet manipulálni -lehet, hogy rögtön egy ötezressel kellett volna indítanom?)
Szóval SENKI NE VEGYEN PANASONICOT, AZ IS EGY RAKÁS SZAR, EGY FOSLÁDA SZEMÉT!
Azt hiszem, mégiscsak egy tízéves, németben szemétredobott 7 fejes hifit kellene vennem, az még hat évig videó lesz hangerőszinttel, sharpen potival, (vagy bildscharfen?) inserttel és audio dubbinggal...
Megint csalódtam ebben a szemét, rohadt világban. Ne vegyetek SEMMILYEN videót!
Előzmény: SaS (570)