Pálinkás Újévet!
Na, erről a kábellopásról irok egy pár dógot, remélem, nem nyúznak meg miatta:
1. a vontatási energia tápkábelének viszavezető derótját már hónapokkal ezelőtt ellopták :((, vagy :)) ? De megoldották valhogy a visszavezetést.
2. Újév késődélutánján a diszpécer a kezelőpulton annyit látott csak, hogy Erdei fölött elsötétült a pálya. (se vágányút, se vonatok, se váltók). Kikülték a pályásokat, közben a forgalmat a felső szakaszon rádióval irányitották. A pályások azt látták, hogy Erdeinél a lépcső mellett közvetlenül, és Gyöngyvirágnál, szintén a lépcső mellett felemelték a betonlapokat a kábelalagút felett, a sokerű kábelt szépen blankolták, kimérték (ez utóbbira abból következtetnek, hogy nem az erősáramú kábelt harapták át) és két helyen elvágták. Ezek után szépen, mint egy makarónit, valamelyik égénél megfogták és kihúzták. Valszeg profi, vagy félprofi lehetett a banda.
3. a tápvezetéket is el akarták lopni, mert a helyszinre érkezők egy szép hosszú, a vezetéken átvetett és leszigetelt külsejű földelőbotot is találtak. A tápkábel ellopására valszeg azért nem került sor, mert a bizber hazavágását követően a forgalom NEM ÁLLT LE!!! :))
4. aznap este, egy kisé kaotikusan, de végigvitték a forgalmat.
5. Az esetet jeletették a Villamos Főmérnökségnek, akik zonnali üzemszünetet rendeltek el. Fogasék megpróbáltak bszélni a fejükkel, hogy hadd közlekedjenek Gyöngyvirágig, ugyani Erdeiig teljesen biztonságos, működik mind a betáp, mind a bizber, s onnan arrra a nyomorult 1 megállóra pedig fel lehet küleni rádiósan is a vonatokat, de D. úrék hajthatatlanok voltak. Állítólag azért, hogy megmutassák a sajtónak, mekkora kár is érte a Fogast. Az eredménye meg is lett, szerepelt a Fogas minden hiradásban, elég hülyén is, csak az M1 interjúvolta meg Kibédi Tamást, a főnököt, a többiek beérték egy kiránduló utas és a saját kommentárjukkal...
De a helyi lakosság szopott, mint a torkosborz, mehetettfel szegény Édesanyám felcuccolva a sikamlós és bromi meredek Rőzse közön. Gratulálok, D. úr! :(((
6. Fővinform: "Városmjor és Svábhegy között a sűrített 21-es buszok"
Hát könyörgöm!!!!! Ismerik ezek a majmok Budapestet egyáltalán? Városmajorból 21-es busz. Ezzel csak az a gondom, hogy 5-6 órán keresztül mindig ezt a baromságot nyomták. és senkinek se tűnt fel (rajtam kivül) ? Ja, és nemhogy űritve nem volt, még a kiikttás asszem 2-es üteme is megcsonkitotta a menetszámot. De ez utóbbi nem is gond, mert akik a Fogas hétköznapi utasaink javarészét kiteszik, úgyis csak az Orgonásig, vagy az Esze Tamás Iskoláig utaznak.
7. Mára virradó éjszaka 1:30 körül felment egy vonat, s 7-kor, mikor felkeltem, ujjongva hallottam a jellegzetes csattogását, zörgését és búgását.
No, mindennek szalonképesebb verzióját itt megtalálod:
(egy kis reklám, hátha valaki még nem ismeri)
No, cak ennyit szerettem volna leirni, jó kis kommentárokkal körítve.