Kedves G.R.!
Ne haragudj, de kissé ingerültté tesz, ha ugyanazt akarják velem elmondatni többször, netán bővített, vagy szűkített értelmezésére késztetnek.
Most én idézem magam:
"Én undorodom minden olyan polgártársamtól, aki fajgyűlölő - mégha művelt ember is az az újságíró..."
Ez a véleményem. Ennyi. Ebben benne foglaltatik minden lényeges információ. Szerintem teljesen világos szöveg, - természetesen szubjektív megítélésen alapul - lehet szeretni és nem szeretni.
Ha nem haragszol én nem kezdenék olyan levélváltást, amiben Te végigkérdezed a közélet minden szereplőjét, csupa nagybetűvel, hogy ÉS RÓLA MI A VÉLEMÉNYED?!, - én pedig türelmesen ítélkezem. Hadd meg nekem azt a lehetőséget, hogy arról és akkor mondjak véleményt, akiről és amikor helyesnek gondolom.
És nem maradtam adós semmivel. Elmondtam lovasról mindent, amit el akartam mondani. Fent ídézett mondatomnál többet pedig nem akarok.
Csak zárójelben jegyzem meg, hogy a MÚOSZ etikai bizottságának döntését ismerem, a döntésben részt vevőkkel beszéltem róla, sőt az inkriminált cikket is olvastam, a szerző véleményét személyesen is hallottam, (és "természetesen" nem egyezik a véleményem a Tiéddel ez ügyben) - az erről általad indítványozott vitában azonban nem szeretnék részt venni.
Nagyon sajnálom, remélem nem bántalak meg vele, mert nem ez a célom. De pontosan ez az a polémia, amiből szeretnék kimaradni. Talán már említettem, ennek az az oka, hogy nem gazdagabbnak, hanem piszkosabbnak érzem az ilyen vitától magam.
Kérem, hogy méltányold ezt és ne kényszeríts arra, hogy újra és újra elmondjam.
Még egyszer ne haragudj. :-(