Kedves flyOrDie
Éppen olyan, mintha nem szeretkeztél volna soha.
Vedd figyelembe, hogy mire is utaltam eredetileg. Nem azt mondtam, hogy "ha nem akarsz gyereket, ne szeretkezzel", ez nem lenne egy realisztikus elvaras. De az viszont enszerintem realisztikus, hogy ha valaki annyira nem akar gyereket, hogy meg egy, mondjuk 1:10000 eselyt SEM hajlando vallalni (teszem azt ket kulonbozo tipusu fogamzasgatlo hasznalata ellenere teherbe esik), akkor bizony felmerul a kerdes, hogy talan..... Hiszen ha nem elegszel meg azzal, hogy autot vezetni 99.9%-ig biztonsagos (hasamra utottem, nem tudom a pontos szamot), akkor bizony egyetlen megoldas van: nem szabad autot vezetni.
Hadd hozzak fel egy abszurd peldat. Van olyan (nagyon ritkan), hogy abortusz ellenere IS tovabb el a gyerek (bizony van ilyen). Na most, ha AKARMILYEN cselekedetet elfogadsz arra, hogy a teherbeesest "korrigald", akkor miert ne fogadnad el az ilyen ritka hibabol szarmazo ujszulott csecsemo szuletes utani megoleset? Ja hogy "azt mar azert megsem"? Miert? Hol huzod meg a vonalat, es milyen alapon erzed azt, hogy te tudod, hogy a vonal meghuzasa meddig helyes? Mert az abortusz vita errol szol. Az abortusz partolok IS huznak vonalat, csak ok a szuletes pillanatat tekintik egy jogos valasztovonalnak. Pedig az a vonal legalabb annyira mesterseges, mint akarmilyen mas vonal ebben a temaban. Hiszen, meg a sziklaszilard abortusz-partiak SEM mondjak azt, hogy egy nappal a szules elott az abortusz meg mindig megengedheto. Es ket nappal? Es harommal? Es tizzel? Es......Tehat NINCS egy igazi, emberiseg altal ismert valasztovonal. Az abortusz-ellenesek a fogamzas pillanatat jelolik meg. Nekik sincs igazuk (hogy miert, azt ezen a teman belul mashol reszletesen kifelytettem). Ami engem borzasztoan zavar ebben a temaban, hogy objektiv modon SENKINEK nincs igaza, de senki nem hajlando ezt elismerni. A folyamat sperma es petekepzodessel indul meg, es senki nem tudja, hogy mikor alakul igazan ELETTE. Sem azt hogy mikor igen, sem azt hogy mikor nem.
Gabor