Mr Spock Creative Commons License 1999.03.06 0 0 567
Kedves coeurace,

Olvass figyelmesebben legyszives. Mar ezerszer leirtam, hogy ez a harc, meg egymasra kenyszerites nem igaz, mert
ha az abortusz legalis, az nem kenyszeriti az abortuszt ellenzoket abortuszra, mig forditott esetben azok akik maskepp gondoljak ra vannak kenyszeritve, hogy az abortuszt ellenzok velemenye szerint eljenek. Tehat ezert jo szerintem a jelenlegi helyzet. Errol mi a velemenyed?

A dilemma eleg "klasszikus". Emberi tarsadalmak tulleptek (mar regen) azon a ponton, ahol csak azt szabalyozzak, ami kozvetlen kart tud okozni mas embereknek. Nezd meg az egesz drog kerdest, ahol az esetek tulnyomo tobbsegeben a drog hasznalo csak magat karosithatja. Gondolj bele, a legtobb orszagban az ongyilkossag illegalis. Tehat az egy nehezen hasznalhato erv, hogy "ha nem akarod te ne csinald, de ne szolj bele abba ha en csinalom". Nem azt mondom, hogy ennek az ellenkezoje nem helyes, csak azt mondom, hogy a tarsadalmak mar elhagytak ezt a "jog stadiumot". Olvasd tovabb amit Pucros Mackonak fogok irni.

Kedves Pucros Macko,

Azt hiszem en vagyok az egyetlen ebben a vitaban itt, aki sem nem abortusz ellenes, sem nem abortusz-partolo. Aki azt szeretne latni, hogy a ket tabor valahogy megegyezzen. Mert egyik tabornak sincs annyira igaza, hogy nyilvanvaloan az o oldalukra lehessen ezt a vitat eldonteni.

Kedves flyOrDie,

"Hogy lehet egy vesekivetelt egy terhesseghez-szuleshez hasonlitani, azt nem tudom. "
Azér nem olyan nehéz. Mindkét esetben súlyos orvosi jellegű beavatkozáson megy keresztül valaki annak érdekében,
hogy egy másik ember tovább élhessen. Milyen lényeges különbséget látsz?

1. A terhesseg es szules nem egy orvosi beavatkozas, hanem egy termeszetes folyamat.
2. A terhesseg-szules folyamatban egy uj elet jon letre, a vesekivetelben nem (esetleg egy letezo elet megmenteserol van szo).

Gabor