SPafi
2002.01.02
|
|
0 0
364
|
Most mondjam azt, hogy szerintem Te sem jársz jó úton a magyarázattal? Mert szerintem egy ilyen egyszerű fizikai eszköz működésére nem valószínű, hogy ennyire bonyolult választ kellene keresni (igaz, nem is zárható ki teljesen, jobb híján).
Ne mondd!!
1.: eszerint a diódára van kevésbé bonyolult magyarázatod? Hiszen az is pont ugyanilyen egyszerü eszköz!
2.: az, hogy befagyott ponttöltéseket keresek, és inhomogén anyagtulajdonságokat, az nem valószínüségi kérdés, hanem szükségszerü!!! Ha dipólusok okoznák a jelenséget, az a szigetelö anyagban kb. 6 nagyságrenddel nagyobb változásokat feltételezne, mint ha az elektródák mentén létrejött ponttöltések okoznák! A vándorló ponttöltések azonban maguktól nem fognak fölsorakozni az elektródák mentén. Ezt csakis olyan elmélet magyarázhatja meg, ami számot ad a határátmenetröl. A jól ismert szigetelö-vezetö struktúra semmiféle inhomogenitást nem eredményez, marad hát a félvezetö-fém átmenet, ami schottky diódát ad. (pont)
Kiegészítés: ahhoz, hogy egy molekulát teljesen befordíts, eV nagyságrendü energiák kellenek, ami a molekula méretében V/nm nagyságrendü téreröt igényelne. Ez egy 50 um-es dielektrikumon már 50 kV-ot jelentene!!! És ezzel az elvi töltéstároló képesség még csak mC nagyságrendü! Ez egész egyszerüen nem müködhet!
Ui.: nagyot csalódtam benned! Ilyet írni, hogy azért nem fogadod el a magyarázatot, mert túl bonyolult?!?
Na BÚÉK mindenkibe! |
Előzmény: V.László (353)
|
|