Hali mindenkinek, BUEK!
Latom, tobb uj hozzaszoloval gazdagodtunk, kulon orulok nekik!
APT!
Korabbi hozzaszolasodhoz: A Cornavinokban elofordult bizony Venus 180, GSW230, FHF151 is. Es szerintem egy extra flat-be nem az A15x-eket tettek. Mar mas kerdes, hogy tulzottan sok kulonbseg nincsen a felsorolt szerkezetek kozott (talan az FHF kivetelevel).
kab, glashuette!
Senki nem varja el egyetlen gyartotol sem, hogy mindent sajat maga csinaljon. De ha sajat nevuk alatt adjak ki a tomeg katalogusverkek feltuningolt valtozatait, az nem egeszen korrekt. Sajat verknek hivjak csak azt, amit ok maguk terveztek. Egy Mercedes motor attol meg Mercedes, hogy ugyanolyan alkatreszek egy Skodaban is elofordulnak. Es egy tuning Mercedes sem lesz Aston Martin soha. Jobb lehet, de nem ugyanolyan. Ezen a szintem mar a belso is az egyediseghez tartozik! Es egy automata szerkezet is lehet sokfele, ahogyan a dieselmotor is. Es senki nem gondolja, hogy a mai Skodakban sajat motor van, de ezt hivatalosan is elismerik. (De jo ez az autohasonlat). Mig sok neves svajci oragyarto bizony sajat neven futtatja oket. Glashuttenek sem az a baja, hogy ezek ettol barmivel rosszabbak, de miert adjak ugyanolyan exkluziv aron, mintha egyedi lenne. Jo pelda a Nomos, rossz pelda a Breitling lehetne. Tokba foglalni nem egy nagy dolog, lasd Doxa. De egy puszta tuningtol sem lesz valami mindjart egeszen mas. En tokeletesem megertem ezert glashuettet, ha valaki egy igazan egyedi orat szeretne, amivel azert csak-csak azonosul a viseloje, akkor a belso bizony fontossa valik. Hiszen ha tokot akarnek, terveztetnek egy otvossel aranybol, a szerkezetet meg beszereznem hozza az Ecserirol egy hasznaltbol, aztan egyedi lenne. Most attol en manufaktura vagyok? Hiszen szerintem a szep es draga oraknal eppen ez az exkluziv egyediseg az, ami igen fontos, hiszen akarki akarmit mond, a kulseje rola is szol. Es ehhez szeretnenk megtalalni a megfelelo darabot. Viszont nehanyunknak az is fontos, ami nem latszik.
Csak azert irtam le huszadszor is szinte ugyanazt, hogy lehet sok-sok ervet talalni mindket "oldal" mellett, de a vitat mindenki maga donti el.
te_o