coeurace
Abban igazad van, hogy ha csak a papír meg a gyerek élte tart össze egy párt, akkor az nem jó. Nem ennek a topicnak a témája, hogy ha jól indult a dolog, akkor hol romlott el. De ha úgy kezdem, hogy ha nem megy, akkor legfeljebb elválunk, akkor nincs, ami arra ösztönözzön, hogy a problémákat megoldjam.
Viszont ha jó a kapcsolat, akkor nem értem, miért nem meritek kijelenteni „ország-világ előtt” hogy ti együtt akarjátok leélni az életeteket. Ugyanis a házasságkötés arról szól, hogy vállalom a társadalom előtt a másikat.
Tudok szex nélkül élni, és nincs velem semmi baj. Sőt sok olyan embert ismerek, akik szintén teljesen normálisak és szex nélkül élnek. Sőt azt mondom, minden embernek meg kell tanulnia szex nélkül élnie. Ugyanis mi van akkor, ha a házastársad gyereket vár, és nem alkalmas a szexuális kapcsolatra. Akkor elmész a Rákóczi tér környékére? Vagy inkább kibírod a párod iránti szeretetből.
Újra leírom: szerintem, ha valaki felelősen gondolkodik, akkor számol a nemi kapcsolat előtt azzal, hogy esetleg lehetséges, hogy gyermekük lesz. Vagyis akkor jó egy nemi kapcsolat, ha minden lehetősége adott a gyermek vállalásának. Ilyen esetben nem lesz nem kívánt gyerek.
Hallottam már olyat is, hogy valaki először nehezen fogadta a gyermeke érkezésének jeleit, de az idő múlásával megbarátkozott a gondolattal, és boldogan vállalta gyermekét.