Hát...
A talibán tényleg nincs hatalmon de emlékszem képekre, amelyeken az Északi Szövetség harcosai rokonként ölelgették a talibán afgán foglyaikat...Néhány tényleg börtönben van, de nem sok. Az Al Quida legkeresetebb vezetői közül egy sincs fogságban. Vannak adatok, hogy 100000 ember lett kiképezve csak Afganisztánban, ebből néhány száz pusztult el csupán. Szerintem érintetlen az egész, főleg itt az USA-ban. Bin Ladennek ha meg vannak számlálva a percei, az azért lehet, mert beteg. Egyébként Omar-ral békésen teázgatnak valahol egy hegyi üdülőhelyen, Afganisztánban, Pakisztánban vagy Kasmir-ban. A háborútól több eredményt vártam. A legnagyobb veszélyben vagyunk, bármikor történhet valami, a legnagyobb csirkefogók szabadon vannak.
A civilizációk harcában nem hiszek, erre nem sok jel mutat. De ezt a kártékony klikket nem sikerült hatástalanitani és ha ez igy megy, OBL népszerűsége tovább növekszik.
Szerintem pillanatnyilag USA-nak nincsenek megfelelő formátumú vezetői, akik kezelni tudnák ezt a kérdést. Csodálom, hogy a lakosság vevő erre a gyenge eredményre. Ujabb terrortámadások után ez gyorsan változni fog. Az afgánok a sokévszázados bevált taktikájukat alkalmazzák. Az angolok is azt hitték egy darabig, hogy győztek...