endru
2001.12.19
|
|
0 0
58
|
Na akkor részletesen leirom, hogyan ültetek. Először is műanyag cserepet veszek, mert az agyagcserépben hamarabb kiszárad a növény. Ezután a cserép lukjaira műanyag szunyogháló darabokat teszek, néha piszok nagy lyukat csinálnak a cserépre. Erre szórok egy cm sodert, habár lustaságból ezt gyakran elfelejtem, de ajánlják. A sódert átszitálom, amig nem tudtam beszerezni fémszitát, egy gyerek homokozó szitát használtam. A legkedvezőbb lukméret a 3 vagy 4 mm. Ami áthullik azt használom fel. Van aki ebből még kiszitálja az 1 mm-nél kisebb port, ezt nem teszem. A föld összetételét előbb leirtam, a 3 alkotórészt szárazon jól összekeverem. A cserépbe teszek a keverékből, beleteszem a virágot, megtöltöm földdel, egy kis pálcikával a gyökerek közé betömködöm. A végén a föld szintje 1, nagyobb cserépnél 2 cm-el alacsonyabb a cserép szélénél. Közben vigyázok, hogy a gyökér ne száradjon meg, amig vacakolok vele, spriccelgetem ha soká matatok, arra is vigyázni kell, hogy a gyökerek mind lefele álljanak. Végül beállitom pár órára egy vödör vizbe, szinültig, majd kiveszem és hagyom, hogy a főlős viz kicsőpögjön.. |
Előzmény: barnetto (56)
|
|