Na, megvettem a videómat!
Panasonic 622-es, 6 fejes. Feladtam minden igényemet (még szerencse) ami a kreativitást, vagy hasznos funkciókat illeti. Így aztán elégedett is lehetek. a videó alkalmas arra, hogy a tévébôl filmeket vegyek fel, és azokat stereó hanggal meghallgassam.
Lapos, ezüst szinű, kellemes a távja, bár a tv-t nem viszi. A kijelzôje szépséges, nagy fehér számokkal, másodperc kijelzéssel.
A futóműve a szokásos halál primitív egy darab vaslemez, pár műanyag vacakkal. szinte se egy rugó, se egy csavar sehol, az egész patent elven megy. A mechanika funkciók csendesek, gyorsak, irtó gyorsan csévél, csak a hangja ugye az utánégetôt rányomott MIG-29-eshez hasonlít. A stop tényleg tovább fut, de a szalag helyében ezt én sem bánnám. Indexjelet nem lehet vele rakni csak automatikusan, és MIN 5 PERC kell legyen egy snitt, hogy megtalálja az index keresô. Ez nem tetszik. Ami miatt hála és hála, hogy a görgô nem nyomja félre a szalagot sem elôre sem hátra keresés közben (fel nem foghatom, hogy ez egyszerű mázli, vagy tudatosan elért eredmény?) ugyhogy minden elismerésem a Panasonic futóműbeszerzô részlegének.
A tv-tuner képe a szokásosan gyengébb, mint a TV-é, de ezt már megszokhattuk, végülis 3 deka alkatrészbôl nem jön ki éles kép. Van 2 SCART-ja, és Hifi hang kimenete.
A menü magyar, megint köszönet és hála, az automata hangolás gombnyomás nélkül mindent bevitt, csak elnevezgetni kellett, ami nem ment automatikusan, és átszámozni tetszés szerint. Óra, dátum minden automatice beállítódott.
Amúgy állítani semmit nem lehet, pl képélesség, jet csévélés ki-be, semmi. Kizárólag kézi trackingra van lehetôség, csak szükség nincs, mert az automata kiváló, gyors és pontos.
A képminôség elfogadható, LP-ben is elég jó, és EP-ben is teljesen megfelelô arra célra amire kell. A hifi hang minden sebességnél kifogástalanul megegyezik az eredetivel, NORMAL hangsáv SP-ben elégszar, LP-ben igenszar, EP-ben pedig kritikán aluli szemét.
Na szóval a Pana szerintem csak a küllemével és a kivitelezés minôségével indokolhatja meg az árát, belül ez is egy töküres műanyagdoboz, egy darab panellel. Már az elôlapba át sem megy semmilyen áramkör, 6 centis belógó amôbalábakkal tapogatnak rá az elôlapi kezelôgombok a fekvô nyákon lévô nyomógombocskákra. Dráma.
Nagyon örülök, mert nem vettem meg az S-VHS változatot, csak ezt, és 62-ért kaptam meg, így még spóroltam 5ezret. Ennyit megért a dolog, ahogy a világ mai állását elnézem...