Hali!
oyster!
felreertettel szerintem. O.G. ur nem lesajnalta az ElPrimerot, hanem o, mint szakember ugy erzi, hogy feleslegesen bonyolult es szervizigenyes, mig a 7750-es szinte ugyanazt tudja, de robosztusabb, korszerubb kivitelben. (a korszerubbet ertsd mint a mai epitesi elveknek jobban megfelelo darab). Ez az o velemenye. De nekem is pont ettol lesz meg vonzobb a kis "elso". :)
Egyebkent nem tudom, mennyibe kerulhet egy szerkezet kifejlesztese, de figyelembe veve az oraiparban az exkluziv darabok kis sorozatat, igencsak ketes a megterules. Ha belegondolunk pl. a processzorok araba es a hihetetlen sorozatszamra, akkor talan kepet alkothatunk a dologrol ora szinten is. A legtobb gyarto nem veletlenul probal minel tobb bort lehuzni egy szerkezetrol (ElPrimero - 1969 ota). Egyebkent az ETA szerkezetei kozott is van sok regi, pl. masodpercstop hianya erre utalo jel lehet. No meg amit en tapasztaltam es ebbol kovetkeztettem, h. pl. mikor a Swatch Gr. "megette" a Certinat (helyesebben mikor az belepett), a 25-011 -es szerkezetbol csinaltak egy 2846-osat. (nekem van mindketto, raadasul a datumok is egybevagnak). Persze ez csak sejtes.
Egyebkent a szerkezet vastagsagarol es a tokozasrol tenyleg annyit, h. gondoljunk a 7750-esre, aztan nezzuk meg a Chronoswisst, meg a Roamert, meg meg sorolhatnam. Mindegyik szep nagy darab, de azert vannak kulonbsegek...
te_o