A 2 óra 58 perces filmből (AGYÚ) 5 percet látható a vásznon Arwen, ebből nem következik, hogy azaz 5perc jó is lesz, de nem fő cselekményszál!
Én azért leszögezném előre (nem csak az előzetesekből, hanem a szerzőkkel, szereplőkkel való beszélgetésekből is) látszik ez nem egy átlagos "hollywoodi-amcsi" pénztárrengető:
Ez egy szerzői film, egy RENDEZŐ és az általa összegyűjtött stáb műve, amely minden ízében erősen új-zélandi kötődésű. Peter Jackson járta ki a pénzt, keresett "szponzorokat", befektetőket az 5 éves előkészítéshez, a rengeteg munkához, amit meggyőződésem, nem csak a pénzkereset mozgatott (persze nem árt ha keresnek is a dolgon). Természetesen, ha bárki olyan filmet akar csinálni, amit mások is megnéznek, akkor ki kell lépni a falak mögül és engedményeket kell tennie, hogy ne csak nekem (neki) vagy neked tettszen, hanem MIND jól SZÓRAKOZZUNK rajta!
Ez az a pont ahol a HP belép ő többet szórakoztat, többeket szolgál ki könnyebben emészthető, ami ott mutatkozik meg, hogy gyermekek számára remek olvasmány. A tanárnő eleresztette fantáziáját és ez lett belőle, aztán ez lett a munkája is....
AGYÚ és mitológiája Tolkien élete volt, még a hobbija is. Nem az írásból élt, A Hobbitot gyermekeinek írta, egyik barátja adatta ki, majd ezekután belefogott egy folytatásba (AGYÚ), mindeközben pedig nyelveket faragott, új vidékeket, soha nem látott lényeket képzelt el.- Ezeket a történeteket sokan magunkénak érezzük, pedig nem egyszerű, veretes, ódon, igazi kib@szott életerő sugárzik belőle. Mindig is vágytam, hogy filmet készítsek a történeteiből, ugyanolyan elszántsággal, ahogyan a betűk karistolta lapra ezerszám buggyantak ki TOLKIEN gondolatai.
A tanárnő szabadságra megy két HP kötet között.
A professzor úr Közép földén vakációzott, amikor csak tehette!
Ez a különbség...
Végül mindketten a mi szabadidőnket töltik ki.
A stílus az ami megkülönbözteti őket, és ragad majd át a filmekre is, akármilyenek lesznek.
A HP univerzum alkotói most megpihennek babérjaikon, TOLKIEN világa pedig mozgásba lendül.
RAJTA HÁT.
Érdekes: AGYÚ olvastam a HP filmet láttam...
mind jól szórakozunk