Sziasztok!
Bizony elég szépen elcsúsztam a tippbajnokságban, de mindegy ez csak játék.
Nyíregyen azt hittem simábban nyer a Kapos, mert mi is ritka szar játékkal tudtunk nyerni 18-al. Az Alba meccs tudtam, hogy szoros lesz, az egészből az zavar a legjobban, hogy nem bíztam szülővárosom csapatában (Debrecen). Az ASE sima győzelme is egy kicsit meglepett, ám annál örömtelibb. Különösen Fodor Marci és Czigler Laci remek játékának örülök. A Szolnok csalódás, mert az hittem, hogy híres védekezésével esélyt sem ad majd a Dombóvárnak. A Szegednek gratulálok, a Körmendnél pedig lassan meg kell szokni, hogy mindig annyit ad ki magából, amennyi a győzelemhez kell.
Kaposvari!
Ez Szombathelyen elég ismerős. Nekem is van két Devils-es ismerősöm, akik szombathelyiek, de mondok egy ennél durvábbat. Idén sajnos nem tudtam elmenni a Falco meccsre, de az öcsém révén családunk képviselve volt a nyugati régióban és innen van a sztori.
A meccs kezdése előtt egy faszi (szombathelyi őslakos) odajött a paksiakhoz, hogy szeretne velük szurkolni.
-Körmendnek szurkolsz? kérdezték a paksiak.
-Nem. Nincs kedvenc csapatom. Egyszerűen csak utálom a Falco-t és mindig szurkolok a csapat aktuális ellenfelének. No comment...Egyébként a Falco-sok voltak az idei legsportszerűbb házigazdák...Kellemes csalódás...
Láttam én már Bukvát 30-at dobni Cziglerről, ráadásul a múlt évben.
DRT!
Rosszul emléxel.
1. Az Oroszlánnyal játszottuk az idénynyitót és valóban 18-al kikaptunk, de ezt Pakson visszaadtuk nekik. A rájátszás szintén 1-1-re végződött ellenük és Oroszlányban majdnam sikerült nyernünk.
2. Antóni akkor már max. csak kerettagként szerepelt, de Fricinek már a harmadik ASE-s idénye volt az akkori. Nézz utánna! A 87-88-as idényben kerültünk fel a B-csoportba és ekkor már Morgen is kerettag volt (ha ő nincs ki is estünk volna). Az ezt követő idényben Radóval megerősödve jutottunk fel az A-ba.
3. Az akkori 10-e keret az alábbi volt:
Szaffnauer Csaba
Radovics József
Zbigniew Pyszniak
Ryszard Stankiewicz
Morgen Frigyes
Tarnai Béla
Halmai Tibor
Juhász László
Kovács Gábor
Búzási Béla
4. 1987-ben adták át az ASE sportcsarnokot, tehát Morgenék már nem játszottak a kettesben.
5. A Drinkről többet Mokinál egy kosaras azért többet tud: Munteán András. Tipikus Muntis megérkezés: - János egy Zipfert légyszíves és a kulcsot (a nyerőgéphez). Abban az időben sajnos én is gyakran megfordultam ott.
Fera!
"Ha minden igaz, akkor a MAFC (Armaghani, Mokos, Gergely, Lesti) és a Sopron (Rozwadovszki, Dokmanovics, Molnár Csabi, Sterbencz Tamás) a két csapat, ami nem jutott eszedbe." A MAFC-ra emlékeztem csak nem ugrott be, hogy 11 vagy 12-ik helyen végeztek. Később beugrott, hogy a Sopron volt a 12. és az ezt követő évben cseréltek helyet a Szegeddel.
"A paksi csapatban akkoriban Radovics játszott irányítót." Radó az ASE-ben soha nem volt irányító. Hármasdobásban és betörésben volt ő jó és jobban ki lehetett használni kettesen. 89-90-ben Szaffnauer, 90-91-ben pedig Mokos irányított mellette.
"Nagy kedvenced Morgen Frici egy 26 pontos szolnoki zakó után 0 dobott ponttal is csupa nagybetűt kapott az - akkor még - Népsportban." Ilyen kiváltságot csak egy igazi király élvezhetett.
"Emléxik még valaki Tomasz Szluzalek-re?
Feri bá!
Te ne válaszolj, úgyis tudom, hogy tudod kiről van szó. :-))"
OK! Nem válaszolok. Neked biztos mond valamit az az irányítónév, hogy Camprag. Ugye?
Struccka_d!
"Nem Munteán volt az ital istenkirálya?"
Dehogynem. A gintonicot szerette a legjobban.
Stankiewicz tényleg nagyon jó játékos volt. Ficinél is idősebb két évvel, de ez a mozgásán nem látszott meg. Oleg csak a beceneve volt, az eredeti keresztneve: Ryszard. Amikor Stojan Mo-ra jött a Szolnok velünk kezdte a bajnokságot. Az Olaj kezdőötöse az alábbi volt:
Tóth Attila
Hosszú István
Berkics László
Djurica Stan
Stojan Ivkovics
Na itt baszta el Rezák papa először, mert ezek a játékosok irányító nélkül meghaltak és az ASE szellemes letámadása, illetve Mokos triplái már a meccs elején 16 pontos előnyt eredményeztek. Ezt a mérkőzést mindenki fix 2-re vette, ezért volt nagy szó, hogy levertük a Szolnokot. A meccs hőse Oleg volt. Lefogta Ivkovicsot, dobott 14 pontot és szedett ugyanennyi lepattanót. Így leírva nem tűnik soknak, de higgyétek el fantasztikus teljesítmény volt egy 38 éves játékostól. Akkora alázattal volt a játék és csapata iránt, amit én Visockas-on kívül soha egy ASE-s játékosban sem láttam.
Üdvözlettel:
Feribá04
Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA