Törölt nick Creative Commons License 2001.12.17 0 0 224
- Halló, Bin Laden úr? Paddy vagyok Írországból, a Harp sörözőből, és be
szeretném jelenteni, hogy hadat üzenünk magának! -
- Hát, Paddy - mondja Bin Laden -, ez aztán a hír! Jó, hogy szólt! Ha
szabad tudnom, mekkora a hadseregük? -
- Hm - mondja Paddy kis számolgatás után -, vagyok én, aztán az
unokatestvérem, Sean, meg Seamus a szomszédból, meg az egész dart-csapat. Az összesen nyolc ember! -
- Nos, Paddy, az az igazság, hogy nekem egy millió emberem van, akik csak a parancsomra várnak, és akár meghalni is készek értem! - mondja Bin Laden.
- Azt a mindenit! - mondja Paddy. - Várjon egy kicsit, ezt meg kell beszélnem, mingyár' visszahívom! -

Valóban, másnap megint csöng a telefon.

- Minden rendben Bin Laden úr, még mindig áll a háború! Szereztünk némi gyalogsági harceszközt! -
- Aztán milyen fegyverük van, ha szabad tudnom? - kérdezi Bin Laden.
- Két kombájn, meg egy bulldózer, meg Murphy traktora! -
- Paddy, meg kell mondjam, hogy nekem 16 ezer tankom van, és 14 ezer páncélozott járművem - mondja bin Laden.
- Aztán meg mióta utoljára beszéltünk, a hadseregem 1,5 millió főre nőtt. -
- Te jó ég! - mondja Paddy. - Ezt meg kell beszélnem a többiekkel!Visszahívom! -

És tényleg, másnap Paddy ismét jelentkezik.

- Bin Laden úr, a hadüzenetet nem vonjuk vissza! Már légifegyverünk is van, mert a Harrigan permetezőjét átalakítottuk, és a pilótafülkébe betettünk pár puskát! És a Shamrock sörözőből is jön egy pár fiú! -
- Tudnia kell, Paddy, hogy nekem 10 ezer bombázóm van, és 20 ezer harci repülőgépem - sóhajt Bin Laden. - És amióta utoljára beszéltünk, a hadseregem létszáma 2 millióra nőtt! -
- Azt a nemjóját! - mondja Paddy. - Várjon egy kicsit, mindjárt visszahívom! -

Másnap Paddy telefonál.

- Jó reggelt, Bin Laden úr. Sajna az a helyzet, hogy le kell fújnunk a háborút. -
- Nocsak, Paddy, hát miért gondolta meg magát ilyen hirtelen? -
- Átgondoltuk a dolgot a fiúkkal néhány sör fölött, és úgy látjuk, kizárt dolog, hogy kétmillió hadifoglyot etetni tudnánk...