sansalvador
2001.12.14
|
|
0 0
1714
|
Sziasztok!
A 405 fűtőmotorja téma:
ez valóban igy van, gyenge pontja a gépnek. Nálam is elszállt anno, méghozzá poénos módon, ha igy visszaemlékezem (bár akkor abban a pillanatban egyáltalán nem volt vicces). Történt pedig (régen 92-93-ban), hogy épp indultunk volna a családdal. Persze tél volt, mondanom se kell. Mindenki bennt ült, mielőtt tettem volna egy 1-est rányomtam a ventillátort közel maxra, hogy nyomjon levegőt. Erre 2 mp múlva tejszerű köd/füst kezdett beáramlani a befúvókon, de mint a villám. Egyszerűen ellepte az utasteret. Erre mi is, mint a villám, ahányan voltunk annyi fele kezdtük pánikszerű gyorsasággal elhagyni a fedélzetet, mert azt hittük tá'n kigyulladt a gép!:-) Szerintem a Titanicról nem menekültek gyorsabban az emberek, mint mi a 405-ből!:-)
Aztán elmentem vele a szervizbe, akkor még a Ramovill(?) Peugeot szervizbe jártam Budaörsre (jó szar is volt), átb@sztak ahol tudtak, vagyis próbáltak. De ha ki vagy szolgáltatva, akkor nem tudsz mit tenni sajnos. Akkoriban még nem volt ugyanis márkaszerviz hálózat. A szerelő felajánlott egy garis autóból lenyúlt új vezérlést, mert az égett le. 20 ezret fizettem érte zsebbe. Utána jó lett, de a srác megolajozta a csapágyat (meg szerintem mindent), mondván hogy igy lesz jó. Erre két nap múlva másodszor is elfüstölt, de akkor már a komplett motor, minden leégett. Az égett olaj szag 1 hétig a kocsiban volt. Visszamentem reklamálni(ordibálni). Erre baráti áron 12 ezerért beszerelt egy szintén garis autóból lenyult komplett motort. Aztán utána nem volt gond vele. Akkor voltam ott utoljára.
Egyébként mindent lenyúltak akkoriban a garanciális autókból. Tőlük vettem pl féltengelyt, lengéscsillapitót stb. Oké féláron, de ez akkor is gusztustalan volt. Kihasználták az embereket. |
|