LOAKTINIA Creative Commons License 2001.12.14 0 0 8
Helló Mindenki!

Loaktinia vagyok szintén a búvárkodás topicból (azt hiszem DicK rám is gondolt mikor az alábbiakat irta.Vagy?).

Szóval én 5 éve akvarizálok és kb. 3 éve van tengeri akváriumom. Azt iszem valamennyit konyitok a dologhoz, ugyhogy kérdezzetek bátran, legfejebb nem tudok válaszolni:-)

Nekem is vannak elefántfül anemónáim, és tényleg nagyon szaporodnak, de csak ha már beállt az aksi, és nem hiszem, hogy irtani kellene öket!
A vörös mészalgám szépen fejlödik (mióta elpusztult a sünöm), és erre rém büszke vagyok.
Nekem sincs csepegtetö szüröm, de nem is érzem a hiányát. Egy nagy teljesitményü MARATHON külsö szüröm és egy belsö szüröm van. A külsö szüröben perlonvatta van, és élökövek. Továbbá egy fehérjefölözö, és világitásnak én is csak neont használok.
Ami a telepitési sorrendet illeti elöször mindenképpen az élökövek, majd tengeri rózsák (kezdésnek jó a biborrózsa ), majd a tüskésbörüek,hatosztatú virágállatok pl.lapanemónák,elefántfül anemónák, nyolcosztatú virágállatok pl.kehelybörkorall, gombabörkorall,lobophytum-ok stb..Igyekeztem könnyen tartható, kevésbé igényes fajokat felsorolni (igénytelen élölény számomra nem létezik!!). Végül jöhetnek a halak. Ennek minimum fél évet kell igénybe vennie, de le lehet lassitani, ha már beállt, müködö akiból tudsz szerezni élövizet, élö aljzatot, és sok az élö köved.

Nekem van egy eladó tengeri akim (210L), ha valakit érdekel, magánban tárgyalhatunk róla.

Bocsi, ha túl hosszú voltam!

Tengermély üdv.Loaktinia

Ui.: a búvárkodás topicban gyakran elérhetö vagyok!