Én is elolvastam a cikket, szerintem végre korrekt módon foglalta össze a film hányatott sorsát. A globalizációt jelképez? Harkonnenek (vagy félreértettem valamit?) meg az egymásra utalt emberiség kicsit er?ltetettnek t?nt azért.
Amit hiányoltam, hogy az a producerekkel való nézeteltérés sokkal de sokkal súlyosabb volt mint a cikk alapján gondolni. A film befejezetlen torzó maradt, mert a végsö vágást elvették Lynch-töl, ami azért nagyon csúnya dolog. Emiatt van, hogy ha körbenézel a neten Dune DVD ügyben legalább három különbözö változatot találsz (bár ezek közül egy sem nevezhetö
director's cut-nak), van amiben még befejezetlen jelenetek is vannak (pl. nincs még kékre festve a fremenek szeme)
Sajnos nem derült ki, hogy a magyar kiadás melyik lesz, de tartok töle hogy valami mainstream változat, semmi special.
Viszont a Hábéó TV újfent nyomja a Miniseriest, és a rádió és tv-újság (tudomis én melyik, asszem a klasszikus) írt err?l egy 'képaláírást'. Na az aztán tényleg vérlázító. Majd begépelem, de még élezem a kriszkést...