pozi Creative Commons License 2001.12.07 0 0 6
nos!

haat, az aksi mar megvolt 1 eve. nagyon sokat gondolkoztam, h mit hogyan csinaljak, es sajnos meg mindig keveset. pl. szerintem jobb lett volna azert a csepegteto szuro (lehet, h olcsobb is).
meg itt volt a masik baj is, amikor foldkozi tengeri elokovet vettem (szerencsere csak 30kg-t), viszont ennek kiloja 1800Ft volt. majd kesobb vettem meg 15kg vorostengerit is. ez mar sokkal jobb volt(2000FT/kg) , tele voros algakkal. kellett meg so, ez sera termek, van egy aquamedic lehabozo. megvettem az EHEIM2327 kulsoszurot, meg egy EHEIM2252 (sum. kb.100000Ft)belsot. majd vettem meg egy alig hasznalt 2329-et(35e Ft; szolhattak volna elobb is:)). ugy gondolom, ha ez mind telemegy bakteriummal, eleg jo lesz a hatasfoka.

mix

majd hagytam ket honapot allni.

szerintem a harom fenycsoves vilagitas eppen eleg. az armaturak mind nagyfrekisek, es mindegyik lampan kulon idokapcsolo van. az egyik 10000K-es most 8 orat eg, a masik 9,5-et, a harmadik pedig marine-glo (kek) 13-at.
az idokkel meg akarok kiserletezni, mert azert meg van algafejlodes (de lehet, h az a baj, h csak az ossz tengerviz felet tudtam ioncserelt vizbol megcsinalni, a tobbi csapviz).

allitolag ezeket az elefantful-anemonak a kesobbiekben irtani kell majd, annyira elszaporodnak. haat nekem meg nem szaporodott, da azt latom, h nonek (egy kovon van ket nagy, meg 4 kicsi 'ful'). van meg egy viragallat, amit sajna meg nem tudtam beazonositani, mert nem talaltam hozza hasonlot a neten (vmi talajlako tubeanemone-fele). ez eleg erdekes viselkedesu, mert amikor beraktam az akiba jo elore, h erje sok feny, mindig arrebbment, en meg azt hittem, az aramlas viszi el. erkezesenek harmadik napjan nem volt sehol. aszittem megdoglott, es a rak elhurcolta vhova. kiderult, h ket eloko koze maszott be, ahol arnyek van. azota is ott van, es szedi planktonikus aldozatait.

van meg egy tisztogatogarnela, meg egy tisztogatohal :) nem a poen kedveert, de ezek tuntek a leghaszosabbnak es a legigenytelenebbnek.

a naso nem igenytelen...az a jo, ha napjaban tobbszor etetjuk. azert szerettem volna naso-t, mert algaevo, es en nem szedtem le az algakat a kovekrol. egyszer megprobaltam lekefelni, ahogy irtak, de olyan szornyu lett a viz, h inkabb nem csinaltam. ugy gondolom, a dokihalak szepen lelegelik az algat, ami maradt.

nekem az edesviziben most guppik vannak takarmanyozas miatt. ezelott pirajak voltak. annyira bevalt az edesviziben az eheim kulso, h semmialga nincs az akiban (es nem is volt). pedig meg vizet sem szoktam cserelni!

hetente szoktam ellenorizni a nitritszintet, a ph-t meg a kh-t.

-a nitrit nalam 0,1 (lehetne kisebb is:))
-a ph 8,5 (nem tudom biztosan, mert a merocucc eleg erdekes, lehet akar 8 is...8,3 a jo)
-a kh meg 16 (ez elvileg nagyon sok:( )

Előzmény: SÜGÉR (5)