Jo sokat irtal, vagy nagyon raersz, vagy nagyon a sziveden viseled a temat...
Sajnos en nem erek ra annyira, ezert valaszolok csak ilyen keson…
Egesz jo dolgokat sikerult beletenned. Kicsit megnehezitette a szoveg ertelmezeset a sok 1-es benne, ehhez nem szoktam meg hozza, mostanaban igy irnak az emberek?
Konkretan, arra, hogy mi kulonbozteti meg a jobboldalt a baltol, te a a vallast, a katonasagot, a buzikat, a ciganyokat a zsidokat hoztad del peldanak.
Ezek kozul egyik sem allja meg a helyet.
Konkretan. En vallasos vagyok, de ennek semmi koze ahhoz, hogy a jobboldalra szavazok vagy sem. Azert vagyok vallasos, mert igy neveltek es mert teljes egeszeben elfogadom azt a vilagkepet, amit a vallas nyujt nekem, sot, meg tul is megyek azon.
A jobboldal senkit nem kenyszerit ra, hogy vallasos legyen, szeretnelek emlekezeteni, hogy a baloldal volt az, amelyik uldozte a vallast, megszuntette a szerzetes es apacarendeket, elvette az egyhazak ingatlanait, kisemmizte es foldofutova tette az artatlan embereket.
Ez az a baloldal volt, amelyiknek a kepviseloi ma is megtalalhatok a balodal kepviseli kozott.
Tudod, kicsodak?
A hittan nagyon jo dolog lenne, de termeszetesen nem lehet kotelezove tenni. Azert lenne jo dolog, mert a gyerekek megismerkedhetnenek azzal a tanitassal, amely szeretre es megertesre nevel es amelyet a baloldal 43 even keresztul uldozott.
Szinten van pelda arra, hogy mely szemlelet kepviseloi illesztettek kotelezo tantargyatkat az iskolai oktatasba. Lehet, hogy teged mar nem erintett, de en evekig tanultam oroszul teljesen foloslegesen!
A jobboldal azt szeretne, hogy az egyhazak visszanyerjek a tarsadalmi hierarchiaban az oket megilleto helyet. Azt ugyanis senki sem vitathatja, hogy a vallas es az egyhazak kiemelkedo szerepet jatszottak az emberiseg torteneteben, Magyarorszagon kulonosen es a kommunista rezsim altal a megsemmisitesukre tett kiserlet szerencsere nem erte le celjat. Az emberek fejeben azonban meggyokerezett az ateizmus, a vallastalansag es ez tobb, mint baj! Ez tragedia, melynek hatasait csak evtizedek multan merhetjuk le.
Nezzunk egy konkret peldat. Mennyit hiszteriazik az Mszp es az Szdsz, hogy a koztisztviseloi esku szovegeben valaszthatoan benne van az "Isten engem ugy segeljen!" kitetel. Miert baj, az, hogy a vallasos emberek Isten nevere eskudhetnek? Es miert baj az, hogy a nem vallasosak egyszeruen nem alkalmazzak ezt a formulat? Attol felnek, hogy a nem vallasosak hatranyos megkulonboztetesben reszesulnek? Talan rossz a lelkiismeretuk?
Ki kulonboztet meg barkit is az alapjan, hogy vallasos vagy nem?
A jobboldal nem tesz ilyen kulonbseget.
Szabadjon emlekeztetnem, hogy az elmult diktatura folyamatosan, az egesz rezsim alatt rendszeresen hatranyos helyzetbe reszesitette a vallasos embereket.
Engem allitottak fel az osztalyban, es engem gunyolt ki a tanito neni, amikor arra a kerdesre, hogy ki volt vasaranap templomban, jelentkeztem. Ez volt a kommunizmus, es na mondja senki, hogy a kepviseloi masok lettek.
A katonasag.
Hatalmas tevedes, hogy a jobboldal a katonai szolgalat mellett all. En sem voltam katona, nem is kivanom senkinek, hogy az legyen, ha nem akar. Hadd emlekeztesselek, hogy a baloldal uralkodasa alatt volt a katonai szolgalat 3 majd 2 majd masfel ev, ez csokkent eloszor 1 majd 9 es most 6 honapra.
Azon baloldal regnalasa alatt, amelyiknek a kepviseloi most alsagos modon nepszavazast akarnak kiirni a katonai szolgalat eltorleserol.
Miert nem akartak nepszavazast kiirni 73-ban? Vagy 82-ben, esetleg 88-ban?
Ha ennyire a katonai szolgalat eltorlese mellet vannak, nyugodtan megtehettek volna, Kovacs, Horn, Szekeres, Medgyessy vagy Nemeth elvtarsak. OK ugyanis dontesi pozicioban voltak azokban az idokban. Ja, hogy akkor mas ertekeket vallottak? Hogy 89-ben hetforol keddre elhataroztak, hoghy addig kommunistak voltak, mostantol nem azok, mostantol europai szocialdemokratak, akik midnenkin szamonkerhetik a demokraciat?
Ok, akik a kommunizmust/szocializmust epitettek meg 88-ban is???
OK nem kerhetnek szamon semmit. Ha kiall egy teljesen tiszta ember, teljesen fuggetlen az mszmp-tol es utodpartjatol es o keri szamon a demokraciat, az mehet, az mar hiteles, de egy Horn, egy Kovacs, vagy egy Medgyessy ne papoljon demokraciarol, mert evekig-evtizedekig voltak a hatalomban, megtehettek volna barmikor, amit most szamon kernek.
A buzik. Szerinted Magyarorszagon diszkiriminaljak a buzikat? Akik szabadon felvonulhatnak es szabadon propagalhatjak devianciaikat? Ez kirekesztes?
Engem nem erdekel, ha valaki buzi. Nem erdekel, ha hazamegy, bezarja az ajtot es seggbeloki a baratjat. Az o dolga. Attol meg lehet ertekes ember, dolgozhat jol, hasznos tagja lehet a tarsadalomnak. De! Ne akarja elhitetni, hogy ami vele tortenik, az termeszetes. Ne akarja a gyerekekkel, fiatalokkal megismertetni, hogy mit, hogyan es miert csinal aktus kozben. Ne akarja megmagyarazni, hogy az o szexualis erintkezesi modjuk felsobbrendu (Tilos Radio)
Olyanok, amilyenek, ezt elfogadja a tarsadalom, de ne akarjanak tobbnek latszani, mert ez csak ellenerzeseket szul. Gondolom, te sem orulnel, ha a gyereketed egyszer csak bejelentene, hogy elvesztette a szuzesseget, de meg nem tud leulni…
A heterok sem vonulnak fel a hetero buszkeseg napjan es keszitenek veluk riportokat, hogy ki hogy dugja az asszonyt…
A zsidok, ciganyok.
Megint utalhatnek a regi szep idokre, amikor a zsidokat a baloldal deportalta a Hortobagyra meg Kistarcsara, utana a 70-80-asokban a ciganyokat sorra ultettek le kmk-ert, de folosleges.
Ma nincs rasszizmus Magyarorszagon. Ha egy ciganyt utalnak, az nem azert van, mert valaki jobboldali, hanem azert, mert az embereknek rossz tapasztalataik vannak a ciganyokkal kapcsolatosan. Ez valoban nagyon sulyos problema, cselekedni kell, es jo dolgokat irtal ezzel kapcsolatban, hogy egyik kormany sem vallaja felelosseget, de ez sem jobb -vagy baloldal kerdese.
A ciganyoknak kell valtozniuk. Ha akarnanak, tudnanak, de, tulnyomoreszt, nem akarnak.- Ez a baj!
Nagy problema, de emlekszel, mit mondott Horn Gyula? A ciganyok rekesszek ki maguk kozul azokat, akik miatt utaljak oket. A baloldal mondta ezt igaz? Akkor?
Nem kellenek peldakepek? Hogy mondhatsz ilyet? Te nem neztel fel senkire, gyermek- illetve fiatalkorodban? Nem volt peldakeped? A nagy magyar elodok kozul vagy olvasmanyaidbol? Ezt nem hiszem.
Akar Orban Viktor is lehet peldakep. Miert ne?
Ahogy itt mar leirtam, nagyon dicseretes, ahogy felkuzdotte magat a videki gyerekbol. MOndom ezt annak ellenere, hogy zsido szarmazasu. Se nekem, se az komplett jobboldalnak nincs semmi baja, a magyarkent viselkedo zsido emberekkel.
Megint nem sikerult kozelebbjutnunk a megoldashoz.
A nyugat-europai baloldalnak termeszetesen van letjogosultsaga, ok nem sarozodtak be a valamely szelsoseges diktaturaban, de a magyar bal teljesseggel hiteltelen. Sajnos ez van, ilyen orszag vagyunk...