Törölt nick
2001.12.06
|
|
0 0
157
|
Na, szoval, foliazas megvolt, marmint alufoliazas, segitett, de meg lehet rajta finomitani.
Megjottek a ROCO 10745 terhelesszabalyozott dekoderek, a regieket kihajigaltam a gepekbol (illetve, az eddigi harombol egy ment az uj Szilibe, egy mar a V100-ban van egy tartalek lett).
Ezek az uj dekoderek vastagabbak mint a regiek voltak, nem is tudtam ugyanoda elrakni oket. Persze azert ez nem okozott gondot. A funkciovezetekeket leszigeteltem.
A ket dekoder eg es fold. A modellek nagysagrendekkel halkabbak lettek. A legalacsonyabb sebesseg ertekeket gyarinak hagytam, a tobbit ertelemszeruen ujraprogramoztam, jo kis esti szorakozas. A programozas menete ugyanaz, de az mondjuk ha 10-et allitok be lassulasnak a terhelesszabalyozott dekoderen teljesen mas jellemzot kapok mint az alap dekoderrel! A lassumenet hihetetlenul lassu lett! Tenyleg, lassabb mint a masiknal, epphogy csuszik a modell elore... (ez nem karos?) A max sebessegeket is belottem, nagyjabol. Ami nagyon nem tetszik: a sima dekodernel, ha iranyt valtok a szabalyzoval, a modell megtorpant. Ez nagyon jol jott veszhelyzetekben, nem kellett az egesz asztalt a STOP gombbal aramtalanitani, hanem megallithattam csak egy mozdonyt is hirtelen. (Pelda: a modell az utkozobaknak fog menni, elmerted a lassulast, nem fog megallni elotte.Hiaba tekered a szabalyzot a masik iranyba, elobb meg fog allni a modell, utana kezdene el a masik iranyba menni....de addigra elbontotta a bakot...) A menetszabalyzas ugye egyertelmuen mas lett, sokkal fokozatosabb, a teljes skala hasznalhato. (A regi dekodereknel a skala negyedenel mar full sebesseggel haladt a modell!)
A tapasztaltak alapjan szeretnek egy rovid ismertetot feltenni, elotte beteszem majd ide velemenyezesre.
udv |
|