APT Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3025
GLASHUETTE: Tetszik a rangsorolásod! Én azért betenném az élvonalba az Audemars Piguet-et (már csak azért is, mert rengeteg közös fejlesztésük van a PATEK-kel), a BLANCPAIN-t, a BREGUET-et, a VC-t és talán a Girard Perregaux-t is, legalábbis egyes modelljeik alapján biztosan. Egyvalamiben biztos az egyediségük: az általad első háromnak betett cég mellett a Blancpain, a BREGUET (és a ROLEX , ma már a Daytonába is) az, aki csak saját szerkezetet épít be órába. A többi cég szép egyedi darabok mellett azért épít be kisebb-nagyobb mértékben megbuherált katalógusszerkezeteket is szép számban.
Az Omega-Breitling tömegcikk-gyanús jellegével (magas árak ide-oda) teljesen egyetértek, és is az egyedi, ritka különlegességeket szeretem.

LEJO: Nézz szét a honlapjukon (www.extra.hu/timedesign/ora.htm alatt megtalálod a PANERAI linket is). Konkrétan mire is vagy kíváncsi?

SLR: Soha nem hallottam az AGON-ról. Valószínűleg más sem... De ez semmit nem jelent, a svájci óragyártás történetében közel kétezer gyártó volt, melyeknek zöme nem volt sikeres és hosszú életű, de az óráik még itt vannak, és lesznek is közöttünk.

ORAGYUJTEMENY

Előzmény: glashuette (3021)