Feribá04 Creative Commons License 2001.12.04 0 0 675
Szia!

1. Tudod én nem vagyok Falco szurkoló és Kálmán Lacit sem bírom túlságosan, de úgy vélem sokan meglepődhetnek azon a kijelentéseden, hogy nem tud tempót dobni. Több tucatszor láttam már élőben játszani és úgy gondolom a dobótechnikája európai szinten is jónak mondható. Tempót állásból, futásból, visszaesve, hátrafele elugorva is tud dobni és nem is rossz százalékkal. Ezzel a láb dologgal nem tudom mire gondolsz. Talán arra, hogy nincs nyújtva a lába tempó közben? Lacinál ez tényleg előfordul, de szerintem ezt soxor csak arcoskodásból csinálja, illetve azért, hogy ráfújjanak még a fault-ot (meg is eszik, főleg a köcsög Szabó IV). A dobószázalékának szerintem nézz utánna. Aki 75 kg-al idegenben 54-et dob a bajnoknak az nem hinném, hogy képzetlen játékos lenne (Kaposvari kolléga! Mi erről a véleménye?).
2. Simon, de különösen Boros (ő mondjuk nem válogatott) esetében teljesen egyetértek veled. Borisz egy évet húzott le nálunk, de sokszor kaptam idegbajt attól, hogy képtelen 6-8 pontnál többet dobni bárki is legyen az ellenfél.
3. Kálmán stílusa nekem tetszik. Szerintem simán összevethető a külföldiekével ám a másik kettő valóban nem állja meg a helyét.
4. A képzettség nemcsak a dobótechnikában nyilvánul meg. Kálmán nagyon gyorsan fordul labdával és nagyon jók a crossover-ei. A labdavezetés, a cselezés vagy a pontos passzolás (és ezekben Kálmán és Simon nagyon jó) is fontos fokmérője egy játékos képzettségének és én ezek figyelembevételével próbálom elemezni az általad említett játékosokat.
Bencze: Nem rossz, de nem hinném, hogy ő lenne a képzett játékos megtestesítője. A Zetés időszakában sokat volt Boci helyettese az irányítóban (pl a Szolnok bajnoki címekor) és nem igazán ment neki a poszt, mert a labdavezetése nem mindig megbízható. Dobni tud, de csak földről. Te mikor láttad tempót dobni?
Halm: Ha kizárólag a képzettséget nézzük akkor Halm jó példa, de szerintem Kálmán nála képzettebb.
Pavlovics (nekem ő nem magyar): Tényleg képzett és ő tud tempót dobni.
Boci: Inkább dörzsölt és rutinos, mint képzett. Jó nem mondom, hogy ügyetlen, de Székely, vagy Nagy Zoli képzettebb volt nála. Egyébként amit Boci tempók közben a lábával csinált azon nagyon sokat röhögtem régebben.
5. Grebenár nemzetközi karrier előtt. Fera barátom te ebben a témában kompetens vagy. Mi a véleményed?

Üdvözlettel:
Feribá04

Hajrá ASE és MAGYAR KOSÁRLABDA!

Előzmény: filippo (673)