Törölt nick Creative Commons License 2001.12.04 0 0 3018
No, csak győzze az ember végigolvasni a sok hozzászólást ! :-)
Meg rendezni a közben felvetődött gondolatokat...

Meglepődve látom, hogy majd mindenki Omega-t v. Breitling-et keres. Vajh mi lehet az oka ennek az egyszerre fellángolásnak ?
(APT pediglen már többször is kifejtette, hogy érdemes más márkák körül is kapisgálni...)

De visszakanyarodva :

Glashuette !
Gratula a névválasztáshoz ! Hogy-hogy ezt vetted fel, ha már a jelenlegi órád, illetve a vágyálom tárgya sem ez ? (Tán titokban mégis rajongasz értük ?)
És hát a jelenlegi darab. Az milyen ? Írtad, hogy 410-es bicolor El Primero.
Ha jól tudom az átlag a 400-as. Ehhez képest mi az eltérés ? És hát melyik fazonú ?

És ugyane szerkezetes TAG Heuer-ről is szó esett. Azóta már máshol is olvastam, hogy "dátum a hatosnál". Most hogy is van ez a számlapelrendezeés az El Primero-hoz képest ?
Tud-e valaki képet róla ?

J B !
Nagy nehezen rájöttem, hogy előtérben részesíted a kronográfokat.
Ezzel kapcsolatosan a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy a leolvasásuk meglehetősen nehézkesebb. Tovább kell lesnem rájuk az idő meghatározásához, mint az egyszerűbb szolgáltatású órák esetében. Te nem szoktál így járni ?
(Mellesleg nekem régi kedvencem a Poljot 3133-as krono, amiből lassan már én is egy ilyen reggelente válogatható készletet hozok össze különböző tudásúak közül. Persze ez messze nem az a kategória, de legalább a kívánalmak megtestesülésében hasonló helyzet. :)
Ellenben ez a reggelente válogatás nem nyűgös a holdfázisos és teljes naptáras órák esetében ? Míg nem hordod, a naptár is, a holdfázisjelzés is lekésheti önmagát...
No és örömmel olvastam, hogy a Rolex is bekerülhet a gyűjteménybe, amolyan vizesóraként.
Megnéztem a kat.árakat, a Sea-Dweller kevesebb, mint 10%-os felárral rendelkezik a 300-as Submarinerhez képest. És mindez nem is nagyon elszállt összeg egy-egy teljesnaptáras krono-hoz képest. (Ellenben idehaza is beszerezhető a Sub. a Petőfi S. utcában, az azonban már valóban borsos árra jött ki a legális csatornáknak köszönhetően. Ja, használtan viszont új állapotára felújítva is töredék.)
Drukkolok, hogy sikerüljön.
Mellesleg hasonló a törekvésünk, én ugyanis már bő fél éve hajkurászok egy ilyen példányt :

De mindezidáig sikertelenül.
Tud-e valaki eladó darabról ???
(Persze kedvező áron kéne, használt is lehet.)