Lada!
"Hasonlo minosegu" ora sok van, a "pronyobb" cegek orai is jo minoseguek, ugyanolyan szerkezeti alapokon. Ha csak a minoseg es megbizhatosag szamit, lejjebb is tekinthetsz (dragabb Tissot, RW, stb.), ha a muszaki tartalom, akkor ne gondolkodj uj oraban. Ha a nev, akkor szinten, de mindharmat egy szep(en felujitott) regi oraban megkapod. De jol korul kell am nezni! Meg plusz tizen-huszonezer egy pepec felujitas, hogy tenyleg "uj" legyen.
Mostanaban gyakori tema az uzletek profitja, stb. Nos, szerintem, aki mar legalabb szazezres nagysagrendben vesz orat, az ne a par(tiz)ezres kulonbsegeken hezitaljon mar! Arrol nem is beszelve, hogy az arban nem csak az ora, de olyan sok plusz szolgaltatas is van, mint a garancia es a szerviz, amit sokan nem is vesznek figyelembe! Es mivel en sem vagyok olajsejk, de meg csak jomodu sem, ezert mindent alaposan meggondolok. De nem ostobasagokon sporolok. Es ez a sajat kozvetlen erdekem, nem csak egy hosszu tavu, "legyen mindenkinek jo, akkor nekem is" elv! Ami viszont tenyleg verforralo, az a hozza nem erto nagykepu kereskedok, magas arakkal. Remelem, ez a fajta tenyleg kihal, vagy atalakul, de surgosen!
te_o