hajlam Creative Commons License 2001.12.03 0 0 165
Bizony, ha valamit mondok az úgy is van :))Kedves pupu a sivatagban élő társaddal nem érdemes helyet cserélni, a strucc csak akkor dugja homokba a fejét, ha veszély fenyegeti. Itt csak tények és vélemények hangzanak el. Mindannyiunk közös érdeke, hogy a társadalomnak ezt a terhét valahogy megoldjuk. Azért írtam le a történetet, mert engem is meglepett. Egyébként abba az iskolába járnak cigány számrmazású gyerekek is, meg nem zsidók is. A cigányokról általában nem hiszem, hogy antiszemiták, de azt igen, és ez sajnos természetes a valamilyen szinten elnyomott, vagy magát annak érző közösség esetében, hogy a nála gyengébbeket bántja (gyerek, öreg). Sajnos nem egy példa van, hogy nyomorult öregembereket ölnek meg szokol rádióért meg 500 forintért, csak azért, mert azt hiszik, hogy aki tiszta lakásban él, az már gazdag. Fogalmam sincs, hogy mit lehet egyébként csinálni egész nap egy olyan környezetben ahol pl. a falusi cigányok élnek. Ha belegondolok, hogy én egész nap robotolok ellátom a családot, és még a neten is lógok órákat, azok pedig még a szemetet sem viszik ki, akkor úgy érzem fényévekre vagyunk egymástól. Tudom, hogy élnek másképp is cigányok, de talán ez a legnagyobb népesség és egyre növekszik, mert közben rájöttem, hogy gyereket lehet csinálni ilyen körülmények között, és az legalább valamit hoz a konyhára is.
Előzmény: PuPu (154)