MsOutsider Creative Commons License 2001.12.01 0 0 75
A terrorizmus a szegény népek fegyvere...
Hát én azt hittem, hogy a terrorizmushoz igencsak sok pénz kell... különösen az ilyenhez, mint ezek a kamikáze akciók... elhittem, hogy BinLaden igencsak gazdag, rengeteg sok pénzzel... persze lehetséges, hogy amerika pénzeli az egészet. Amerika megszervezte, hogy olyannak látszon az egész, amilyennek, hogy legyen ürügye most letarolni Afganisztánt. Nyilván neki is az olaj kell, hiszen csak egy kőhalmaz amúgy az egész...
Volt már ilyen csavart akció a történelemben, és lesz is.
Különben nem tudom, észrevettétek-e, hogy én nem éltetem és dicsőítem amerikát, és az akciójukat. De hát annyira nem láttok a gyűlölettől, hogy megértem, hogy ha ezt sem látjátok...
Én csak azt mondom, hogy ennek törvényszerűen be kellett következnie. Mint ahogy végülis az amerikaellenességnek is várható formája volt/lesz ilyen-olyan terrorista lépés.
És még azt is mondom, hogy az ártatlan, az ártatlan. Nemre, fajra, nemzetiségre való tekintet nélkül. És furcsa azt hallani, hogy amikor az amerikai ártatlanok haltak meg, annak is kizárólag Amerika az oka, és amikor afgán ártatlanok halnak meg, annak is. A világpolitika egy országok fölötti játszma, amit a világ fölötti gazdasági/politikai hatalmat birtokló szűkkörű csoport játszik a nagy többséggel, és ebben nem csak Amerika a játékos, mégha jelentős is a súlya. És ennek a körnek tökmindegy, hogy melyik ország melyik ártatlan lakóját áldozza fel, a lényeg, hogy saját maguk nyerésre álljanak.
És azt is mondom, hogy ha ilyen fokú felháborodást éreztek, akkor nem itt kell ilyen drasztikusan gyűlölködni, trágárkodni, miközben jólfűtött szobátokban csücsültök, esetleg valami finom, netán amerikai stílusú kaját eszegettek, netán amerikai gyártmányú kólát iszogattok, netán valami jó kis munkahelyen munkaidőben unatkoztok, hanem oda kell menni a nagykövetség elé tiltakozni, aláírást gyűjtögetni, amerikai termékek elleni bojkottot szervezni, a menekülteket befogadni, segíteni, gyűjtést szervezni számukra, kimenni Afganisztánba, és minden telhetőt megtenni értük.
Előzmény: Törölt nick (73)