Hollófekete Creative Commons License 2001.11.30 0 0 625
S

Hát, a nihilizmus, mint olyan, kizárja még a létezést is :)

Nem zárja ki, csak a célja a semmi.

Jah, hát nem is vártam volna el, hogy beismerd.

Mi van?:) Beismertem hogy nem vagyok elég lelkes csezmeg. Nem is vagyok. Ha elég lelkes lennék, má' szervezném a fasiszta hatalomátvételt.

Jó, de ezen logika szerint mindenkinek van célja - egyeseknek meg pont az a céljuk, hogy megtagadják e cél létezését/elérését.

Hát pontosan ezt mondom. A cél alól nem lehet kibújni.

Szerinted egy istennek van célja? Vagy csak unalomból teszi? :)

Ja. Isten olyan, mint a lárpurlár.

Azér mer nihilista vagy.Esetleg az leszel előbb utóbb :)

Ja, majdnemhogy az vagyok, de mégis éppenpont az ellentéte.

Igenis megpróbáltad bebízonyítani sokaknak, hogy a demokrácia maszlag, akkor most megint kérdem: magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk?

Nem. Az a célom, hogy bebizonyítsam hogy ők is fanatikusok, megdönthetetlen elvekben hisznek. Igen. Az a célom, hogy bebizonyítsam, hogy az elveik baromságok, nem léteznek...stb. Örüjjé is meg nem is.
Hogy lehet olyasmi ellen harcolni, amiben nem hiszel? Hát én nem is hiszek benne, de ők hisznek, és én ellenük harcolok. Kérdezd meg Régen elnököt hogy lehetett a kommunizmus ellen harcolni.

Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek

Kik, az anti-nihilisták, arról próbálják meggyőzni a nihilistákat, hogy a nihilizmus nem létezik? Hogy a semmi nem létezik? Heheheh

A nem-nihlista éppenséggel nem feltétlen anti-nihlista. Egyébként viszont fogalmam sincs hogy jött ez ide.

Mindenki győzködni próbál, ezt jól mondtad, mindenki a maga igazát propagálja.Viszont te kezdted ezt, te mondtad, hogy nekem csak az a célom, hogy más céljait leromboljam.

M'ér, nem így van? Mijaz hogy én kezdem? Nem mindegy ki kezdte?:)

Ugyanakkor már ősrég elmondtam, hogy ez a dualitás jelleme: robot, vagy őnálló, gondolkodó lény.Pont erről vitatkoztunk, amikor azon az állásponton voltam, hogy a test a robot, a testet kell megszüntetni, - és a lelket tartottam annak, amit te mostanában ÉN-nek nevezel.

Na jó'van. Mondjuk te akkoriban szerintem inkább azt mondtad, hogy a testet meg kell szüntetni, helyette robottest kell, mer' az nem érez fájdalmat vagy vmi ilyesmit.

Szerintem te voltál lemaradva, én ezeket már ősrég letárgyaltam veled, de akkó még más állásponton voltál.

Hát van benne igaz, elismerem, de azér' nem teljesen, mer' te sem teljesen a mai álláspontodon voltál, azon meg pláne nem, amin én vagyok most.

Akkor mondtam is, hogy csak azért nem leszek öngyilkos (ugyanis ezt ajánlottad), mert a testem gyenge, és sokmindent akar, amit még nem éltem át.Vagyis a kis egó, nagy ÉN már akkor felvetődőtt bennem.A robotos sztorit nem most kezdtem, ezt be kell látnod, hiába nem hiszed el, hogy a regényt csak mostanában olvastam előszőr.

Én elhiszem hogy nem olvastad korábban, úhogy téma lezárva.

Akkor most mia faszt akarsz? nem értem?(a koRn meg nem neked volt szánva, az az én válogatás cédém, csak két albumot -nevergreen, type o -akartam ajánlani)

Jóvan, oké. Úgyértem tetszett a Vonnegut könyv, csak nem úgy, hogy eszmeileg is, de mindegy, hagyjuk, végülis fasza volt, kösz hogy elküldted. a kornhoz meg semmi közöm, oké.

Akkor most mi a rák, küldjek jobbos könyveket? Én má totál nem értem :D

Azt küldesz, amit akarsz, különben is poén volt az egész, faszt kell ezen háborogni.
Szal a lényeg az, hogy abban reménykedem, hogy Cioran má' annyira elvetemült, hogy majd megcsömörlesz az egész zülléstől vagy mittomén, hehe:)

szerintem ez maximális gazemberség lesz részedről: én nem olyan könyvet akarok,amit szeretni fogok.

Nalátod:)

hohó, kleiner Mann, színészkedni jobb, mint nézni, az tény, de a Rendezőnek csak el kell határolódnia a színészektől, nem?
Nem mondtam, hogy passzív lennék.Rám hárul a legnagyobb feladat: kiszűrni a lényeget a játékból, elhatárolni az egyes szereplőket, elítélni őket, majd levonni a tanulságot.

Nem mer' ezt a játékot a színészek rendezik.
De egyébként most hogy így mondod, nem is olyan lükeség. Bele tudom illeszteni a tradícionalizmus tanításaiba:)) Ha minden igaz, akkor a rendező az a "mozdulatlan mozgató" megfelelője:) Csak éppenséggel nem kell elítélni senkit.

"The big show is in my head"...ki is mondta ezt a bárban? Na??

De akkor most mi a bajod a szolipszizmussal?:)

Lehet hogy ökörség, de hogyan fér meg a szolipszizmus és a fasizmus? Mi a közös mindkettőben? A nagy ÉN?
Azt tudom, hogy a fasizmus lemondással jár - feláldozza magát, hogy megtalálja a negy ént.De a szolipszista, nos az már megtalálta a nagy énjét, vagy nem?

Mi a közös? Hogyan fér meg? Úgy fér meg, hogy a szolipszista utána már csak úgy tekint a testére/személyére, mint egy robot-szereplőre. igazi önmagát nem áldozza fel, csak a kis egoját, de erre is csak az képes, aki vmilyen szinten szolipszista.

Egy robot (test) amibe önállóságot (szellem) tápláltak....

De mi az, hogy "tápláltak"?:) Nem t'om, de mindig arra gondolok, hogy te arra gondolsz, ami a Vonnegut regényben is van a Kilgore Trout regényében, hogy a faszi az egyetlen értelmes lény(+Isten, de Isten ugye nincs, vagy közben meghalt vagy mittomén) a többi robot.

Mi van akkor, ha MÁR szabad vagyok?...stb

Mittomén, de ez így nem is igaz szerintem. Szerelmes mindenki volt má' bazzeg, nem igaz hogy te nem voltá'. Az egy dolog hogy most nem vagy az.

Jeh, mer kell neked az ellenzékiség.Ezér mondom, hogy ha fasizmus lenne, te kurva nagy vörös lennél, csakaztértis.Ha mindenki fekete lenne, kurva nagy senki lennél, hallod.

Egy faszt. Pont nem az ellenzékiség, hanem a zsarnokság, hehe:)

Te folyton vissza akarsz menni a majmokhoz, hallod.Én meg folyton nagyon előre akarom vinni az emberiségetNade az a gáz, hogy a jelen mindig szar a magunkfajtának, bármikor is éltünk volna.

Mittomén, nem biztos, ez egyáltalán nem biztos. Ez lehet hogy csak egy maszlag, amivel meg akarnak etetni. "neked fiam minden szar lenne". Nem biztos. De ne is legyen jó, mer' különben vissza kéne repülni a kalickába vagy mi.

Nem az ábrázoláson van a lényeg, hanem azon, hogy te mit hozol ki belőle, ha meg nem hozol ki semmit, akkor lehet, hogy te vagy a bunkó, és nem a hűdeoriginált alkotó.

Oké, fejezzük be ezt a témát. Egyrészt igazad van, másrészt nem tudom, bunkó is vagyok, mindegy.

igen, de nem a népnek, hanem más íróknak,kritikusoknak, vagy irodalomélvezőknek írja, akik ugyanolyan kasztba tartoznak, mint ő.

Ja, de akkor is azok képviselik a népet kultúrális szempontból:) Pld ők mondják meg a népnek, hogy egy versről mit kell gondolni,heh:)

Nem hiszem, hogy József Atti ne tudta volna, hogy a verseit elsősorban intelektüellek fogják megérteni.Szerintem kurvára tudta, hogy a koszos nép nem fogja megérteni a metaforákat - mégis kiadta verseit.

Dehogynem, József A. is a koszos nép fia volt. A kommunizmusban meg az volt az ideafixa, hogy a magasan művelt munkás hazamegy a gyárból, aztán otthon verseket fog olvasni(kocsma helyett).

Mindegy, az a lényeg, hoyg egy verset akkor se' azzal az elhatározással írnak, hogy "jaj csak nehogy egy kohómunkás véletlenül megértse, mer' akkor engem kinéznek a művészi körökből"...szal érted.

Üdv: Rabe

ui: a zenei hatásokról majd számolj be feltétlen.

Előzmény: EdgeCrusher (622)