capa Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1335
Sziasztok!

off:
Nem igazán akarok ebbe az civic témába belefolyni (ezért nem is néztem meg a hondások "hozzászólásait"), de le kell szögeznem: nem értem a civiceseket. Miért védik azt az autót, amely olyannyira elüt az eddigi honda karaktertől (mert karaktere az volt, mégha nekünk nem is jött be)? Mindenhol azt olvastam, hallottam, hogy az új civic elvesztette a régi pontos vezethetőségét, a gokartos viselkedését, ehelyett kapott egy tucatautó-futóművet, ami se nem sportos se nem olyan kényelmes, mint a Peugeot-é. Tehát elvesztette a hondákra eddig olyannyra jellemző legfontosabb, sportos, agresszív karakterjegyeket, és nem nyújtott helyette újakat. Hasonlóképpen érzek (ti. elvesztett karakter) egyébként a C5-tel kapcsolatban is, azaz hiányolom belőle azt a merészséget, ami akár még a Xantia ellenjapános, (a gömbölyű divat tombolása közepette!) sarkosabb formáinál és újszerű műszaki megoldásainál is tetten érhető volt, hogy az elődöket ne is említsem. Emiatt (no meg amiatt, hogy házon belül maradt a cím :-) nem bánt az sem annyira, hogy nem ez lett az "Év Autója" Európában. Ettől a C5 (a P406 mellett) még kategóriája egyik legjobb autója marad, de én csalódtam benne az egyéniség hiánya miatt. Szóval ezért nem értem a civiceseket, szerintem ők is nagyot csalódnának az új hondát vezetve, mert messze nem nyújtja azt, amit - mint hondások - elvárnának tőle.
on