Kisgonosz Creative Commons License 2001.11.29 0 0 1894
kapcsolodo cikkek a sportforumrol:

Illés nem húzza a Ferencváros szekerét?!
2001.11.29 11:02 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)

A szurkolók között már néhány hete is beszédtémát jelentett, hogy az MTK irányítója télen esetleg a Ferencvárosba igazol. Mostanság pedig egyre jobban előtérbe került téma, lévén az egyik internetes napilap is megszelőztette a kilencvenes évek legjobb magyar labdarúgójának választott Illés Béla esetleges klubcseréjét. A Sportfórum kíváncsi volt, miképp reagál erre az érintet. Nos, alaposan meglepődött...
Lapszemle: Várszegi Gábor arccal a Ferencváros felé | Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolásának híre

- Ez érdekes… Most hallom ezt először - így Illés Béla.

- Nem talál szavakat?
- Csak annyit tudok mondani, hogy ezt öntől hallom először, még amolyan szurkolói pletykaszinten sem szereztem arról tudomást, hogy esetleg a Ferencvárosban folytatom…

- Értem. De azt árulja el, lenne kedve a Ferencvárosba játszani?
- Nézze, jelenleg az MTK Hungária labdarúgója vagyok, és a legfontosabb számomra most az, hogy az MTK minél sikeresebben szerepeljen.

- Nagyon diplomatikus. Biztosan emlékszik, amikor Szombathelyről a fővárosba igazolt, sokáig gondolkodott azon, hogy a FTC vagy a Kispest ajánlatát fogadja-e el. Végül is a piros-feketék mellett döntött, de egy akkori nyilatkozatában kijelentette, egyszer szívesen magára öltené a Fradi zöld-fehér mezét…
- Nagyon ravasz, emlékszem, valóban nyilatkoztam valami ilyesmit akkortájt. De tart még a bajnokság, és amúgy pedig 2003-ig élő szerződésem van Hungária körúton. Amíg konkrétum nincs az ügyben, és egyelőre ugye nincs, addig nem is kívánok ezzel foglalkozni…

Illés Béla után az MTK Hungária klubigazgatójának a telefonszámát tárcsáztuk. Fülöp Ferenc rövid, de velős választ adott: - Ez csak valami kavarás lehet, el nem tudom képzelni ki találta ezt ki, nem is kívánok tovább reagálni erre a felvetésre - mondta kissé indulatosan Fülöp Ferenc.

Jelen állás szerint, tehát úgy néz ki, nem jön létre az utóbbi évek legnagyobb honi átigazolása, de ki tudja, mit hoz a jövő. A magyar futball mindig tartogatott meglepetéseket…

Szeiler: Csak hangulatkeltés Illés átigazolása
2001.11.29 12:50 Forrás: sportforum.hu-(Munkatársunktól)

Még néhány szó Illés Béla esetleges átigazolásáról, ehelyütt Szeiler József, a Ferencváros ügyvezető igazgatója mondja el a véleményét minderről:
- Olvastam, mit reagált Illés Béla klubcseréjének hírére Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója. Nos, én egyetértek vele. Ez szerintem is csak kavarás, afféle hangulatkeltés a két együttes találkozója előtt, semmi alapja sincs annak, hogy Illés nálunk folytatja…

Kacsa. Egyre inkább úgy tűnik, hogy az átigazolási szenzáció elmarad, vagyis Illés Béla marad a Hungária körúton. Persze, ez nem jelenti azt, hogy a Ferencváros nem óhajt erősíteni a télen.
-Jó néhány labdarúgót figyelünk, célunk, hogy valamelyest megerősítsük a keretünket a téli szünet alatt. Ugyanakkor az igazi, nagyszabású erősítésekre csak a nyáron kerül majd sor - így Szeiler.
Korábban szó volt arról is, hogy a tél folyamán nem csak jöhetnek, de távozhatnak is labdarúgók a Ferencvárosból. Az ügyvezető ezzel kapcsolatosan konkrétumokkal nem tudott szolgálni, de azt elmondta, hogy december elején nyilvánosságra hozzák, hogy kik azok futballisták, akiktől megválik a klub.

Az már viszont most eldőlt, hogy a zöld-fehér egylet nem túrázik Törökországban.