Us!
"Nihilista züllés sem létezik."
De, létezik. Ki mondta, hogy nem?
Hát, a nihilizmus, mint olyan, kizárja még a létezést is :)
Igazából én most se vagyok lelkes ifjú titán.
Jah, hát nem is vártam volna el, hogy beismerd.
De akik a kupolára felvetítik nekünk a Holdat, valahonnan csak vették, hogy egyáltalán van ilyen dolog hogy "Hold". Ha pedig a "vetítők" világára gondolunk, akkor újra előjön a dolog, újra feltételezhetsz egy kupolát, úgyhogy nem oldottad meg a problémát, csak elodáztad.
Jó, ebbe nem megyek bele, mert nem meggyőződésből képviseltem ezt az álláspontot.
te is ezt élvezed, hogy terjeszted a saját eszméidet(mer valahol azok), másokat befolyásolsz satöbbi. Ezt élvezi mindenki.
Egy nulla cél még mindig jobb, mint a semmi,(1:0 ide) ehe:-/
Jó, de ezen logika szerint mindenkinek van célja - egyeseknek meg pont az a céljuk, hogy megtagadják e cél létezését/elérését.
Szerinted egy istennek van célja? Vagy csak unalomból teszi? :)
. Kurvára nem vagy fasiszta se, mi a faszér beszélgecc akkor velem?:)
Azér mer nihilista vagy.Esetleg az leszel előbb utóbb :)
"vagyis a magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk.Ezt csinálod, si? "
Aha, nem. megin' félrebeszélsz.
Tehát mire akarsz kilyukadni? Hogy neked márpedig nem is az célod, hogy a magamfajtát meggyőzze arról, hogy szart se ér a célja, vagy mi? De, pontosan ez a célod. (Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek.)
Végülis eltértél a kérdés megválaszolásától... Egy fasiszta nem hisz a demokráciában.Nyit is mindjárt egy topikot, melyben háborút indít ellene (lehet olyasmi ellen harcolni, amiben nem hiszel?).Igenis megpróbáltad bebízonyítani sokaknak, hogy a demokrácia maszlag, akkor most megint kérdem: magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk?
Mert ezt teszed, itt a fórumon.
Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek
Kik, az anti-nihilisták, arról próbálják meggyőzni a nihilistákat, hogy a nihilizmus nem létezik? Hogy a semmi nem létezik? Heheheh
Mindenki győzködni próbál, ezt jól mondtad, mindenki a maga igazát propagálja.Viszont te kezdted ezt, te mondtad, hogy nekem csak az a célom, hogy más céljait leromboljam.
Ja, aha. Pont ezt a választ vártam.
Egyszer robot vagy, egyszer meg önálló gondolkodó, most má' döntsd el melyik legyen jó?
(ti. a Vonnegut-könyvvel kapcs):
nos a "robot vagyok" nem a Bajnokok reggelije olvasása után alakult ki bennem, sokkal hamarabb: tkp. a Mech cd is erről szól, meg volt az a Mark Twain esszé, szóval a regény csak feltette a pontot a kérdőjelre, tényleg csak most ősszel vettem előszőr kézbe.
Ugyanakkor már ősrég elmondtam, hogy ez a dualitás jelleme: robot, vagy őnálló, gondolkodó lény.Pont erről vitatkoztunk, amikor azon az állásponton voltam, hogy a test a robot, a testet kell megszüntetni, - és a lelket tartottam annak, amit te mostanában ÉN-nek nevezel.
Szerintem te voltál lemaradva, én ezeket már ősrég letárgyaltam veled, de akkó még más állásponton voltál.
Akkor mondtam is, hogy csak azért nem leszek öngyilkos (ugyanis ezt ajánlottad), mert a testem gyenge, és sokmindent akar, amit még nem éltem át.Vagyis a kis egó, nagy ÉN már akkor felvetődőtt bennem.A robotos sztorit nem most kezdtem, ezt be kel látnod, hiába nem hiszed el, hogy a regényt csak mostanában olvastam előszőr.
"Én is pont ezt tettem: olyan könyvet küldtem neked, ami Veled totálisan ellentétes hehehe "
jaha, de én nem ezt fogom tenni. Olyan könyvet kapsz, amitől orgazmusod lesz. Mondjuk a Wass könyv nem is ellentétes velem, hehe:) Legalábbis ameddig eljutottam, még nem vettem észre.
Nem értelek, azér sírsz mert veled ellentétes dógókat ajánlok/küldök, de ez nem is igaz, mer én csak olyan dógokat küldtem, amikről tudtam, hogy kicsit tetszeni fognak: a Vonnegut-könyvről aszontad hogy teccik; a Wass-könyv tutira be fog jönni mer a faszi hasonló beállítottságú; a goa mjúzik teccik.Akkor most mia faszt akarsz? nem értem? (a koRn meg nem neked volt szánva, az az én válogatás cédém, csak két albumot -nevergreen, type o -akartam ajánlani)
Úgy tiszteljük egymást, hogy taszítunk egy nagyot a másikon, nem pedig rángatjuk "fölfelé", ehe. Én legalább sose rángattalak fölfelé.
Akkor most mi a rák, küldjek jobbos könyveket? Én má totál nem értem :D
jaha, de én nem ezt fogom tenni. Olyan könyvet kapsz, amitől orgazmusod lesz.
szerintem ez maximális gazemberség lesz részedről: én nem olyan könyvet akarok,amit szeretni fogok.
Én meg nem próbálok elhatárolódni, még színészkedni is jobb, mint nézni, az életbe' meg nincsenek is nézők, max tévénézők, azoknak meg nincs joguk pofázni - kapcsolja ki a tévét ha nem tetszik bazzeg.
hohó, kleiner Mann, színészkedni jobb, mint nézni, az tény, de a Rendezőnek csak el kell határolódnia a színészektől, nem?
Nem mondtam, hogy passzív lennék.Rám hárul a legnagyobb feladat: kiszűrni a lényeget a játékból, elhatárolni az egyes szereplőket, elítélni őket, majd levonni a tanulságot.
"The big show is in my head"...ki is mondta ezt a bárban? Na??
Nem, akkor a szolipszizmusra céloztam, és amit akkor állítottam, továbbra is fenntartom.
Lehet hogy ökörség, de hogyan fér meg a szolipszizmus és a fasizmus? Mi a közös mindkettőben? A nagy ÉN?
Azt tudom, hogy a fasizmus lemondással jár - feláldozza magát, hogy megtalálja a negy ént.De a szolipszista, nos az már megtalálta a nagy énjét, vagy nem?
Mondjuk tényleg robotok vagyunk, a valódi Én tudatában.
Örülök, hogy megértetted azt, amit egy éve próbálok mondani neked.Persze én nem tudok ilyen letisztultan fogalmazni.
bazzeg, ne csinád jó? megin' félrebeszélsz. VAGY ROBOT VAGY, VAGY "ÖNÁLLÓ KICSINY LÉNY"(ahogy fogalmaztad a múltkor) döntsd el. Ne beszélj félre
Egy robot (test) amibe önállóságot (szellem) tápláltak.Csakhogy ez a szellem rájön önállóságára.Arra is rájön, hogy a teste csak egy halom kacat.Azt is tudja, hogy csak ő létezik (elvégre erre programozták be).Azt is tudja, hogy ha elpusztítja önmagát, szabad lesz, mert végleg meghal benne az a rész, ami arra készteti, hogy ragaszkodjon is valamihez ("anything to belong" -MM)
Fennáll viszont egy parányi egoista rizikófaktor: mi van, ha mégsem igaz az, amiben hiszek (ezekszerint nem is hiszek benne?)
Mi van akkor, ha MÁR szabad vagyok? Ha már most nem vagyok robot? Hisz egyre gyakrabban, egyre intenzívebben érzem át azt, hogy nem kell semmi, amiben hogyjek, nem kell semmi, amit szeressek - mert csak én vagyok, és mindenem megvan.Én, Raven, soha nem éreztem szeretetet.Tudtam, hogy szeretnek (szüleim, barátok, lányok), de nem éreztem.Mindig egyedül voltam.És arra is rájöttem, hogy én sem szeretek semmit.Ergo: szabad vagyok.
soha nem próbáltalak meggyőzni semmiről, max arról, hogy tök értelmetlen dolog fikáznod azér', mer rajongok a fasizmusér', bár monnyuk az sem zavar, sőt élvezem, hehe:)
Jeh, mer kell neked az ellenzékiség.Ezér mondom, hogy ha fasizmus lenne, te kurva nagy vörös lennél, csakaztértis.Ha mindenki fekete lenne, kurva nagy senki lennél, hallod.
Minél hájabb egy tek, annál hamarabb tönkrebaszódik, ez murphy törvénye szal ezzel hijába vitázol.
Jó baze, az tuti hogy egy cd-lejáccó hamarabb tönkremegy mint egy talicska, mégis több munka/értelem/erő van benne.
Te folyton vissza akarsz menni a majmokhoz, hallod.Én meg folyton nagyon előre akarom vinni az emberiséget.Abban mindketten megegyezünk, hogy a jelen szar.Nade az a gáz, hogy a jelen mindig szar a magunkfajtának, bármikor is éltünk volna.
Há' lehet hogy ér annyit egy tetves hangyaboly, mint egy tetves vászon, amin mongyuk átmentek traktorral...stb hűdeeredetivagyok művészet.
De ha odaírnak valami flegmát a kép alá (mondjuk: Lábnyomok), akkor más értelmet nyer a kép.
Mer akkor kiderül, hogy a festő szerint a traktor má' emberivé avanzsálódott, hogy a gépek élőlények lettek, a hús-vér kiment divatból.
Nem az ábrázoláson van a lényeg, hanem azon, hogy te mit hozol ki belőle, ha meg nem hozol ki semmit, akkor lehet, hogy te vagy a bunkó, és nem a hűdeoriginált alkotó.
Aki magának ír, az veszi a fáradtságot, és elégeti a verseit, nem szaporítja vele fölöslegesen a könyvtárakat. Aki nem pusztítja el az alkotásait, azt csak azért nem teszi, hogy mások is láthassák.
igen, de nem a népnek, hanem más íróknak,kritikusoknak, vagy irodalomélvezőknek írja, akik ugyanolyan kasztba tartoznak, mint ő.
Nem hiszem, hogy József Atti ne tudta volna, hogy a verseit elsősorban intelektüellek fogják megérteni.Szerintem kurvára tudta, hogy a koszos nép nem fogja megérteni a metaforákat - mégis kiadta verseit.
na cső